5 Tips om tijd te besparen op social media

Voor bedrijven is het natuurlijk heel belangrijk om aanwezig en actief te zijn op social media. Toch is het niet de bedoeling dat social media te veel tijd wegsnoepen van je core business. Uiteindelijk moet je je kunnen focussen op je kernactiviteiten om te kunnen groeien. Je hoeft niet dagenlang bezig te zijn met social media om er succes mee te bereiken.

Zo bespaar je tijd op social media

Heb jij het idee dat je te veel tijd aan social media moet besteden, waardoor je te weinig tijd overhoudt voor je core business? Dan hebben wij 5 slimme tips voor je om tijd te besparen op social media.

1. Zorg voor een social media strategie

Wanneer je zomaar met social media aan de slag gaat, zonder plannen of doel, dan kosten de sociale kanalen je meer tijd dan nodig is. Reserveer even wat tijd in je agenda om een goede social media strategie te ontwikkelen, zodat je hier effectief mee aan de slag kunt. Je zal zien dat het je uiteindelijk veel tijd gaat besparen.

2. Leer je publiek kennen

Plan direct ook even wat tijd in om je publiek goed te leren kennen. Wat zijn de belangrijkste vragen van jouw doelgroep? Wat verwachten ze van jou en hoe kun jij hen helpen? Probeer goed te definiëren wie zij zijn, zodat je daar makkelijk op in kunt spelen. Ontwikkel een buyer persona, zodat je altijd weet tegen wie je het hebt. Dit bespaart veel tijd in het bedenken van posts die geschikt zijn voor jouw publiek.

3. Gebruik automatiseringstools

Er zijn diverse automatiseringstools die je voor social media in kunt zetten om makkelijk tijd te besparen op social media. Het is wel belangrijk om de tools goed te selecteren. Automatiseer niet zomaar alles, want niet iedere tool zal geschikt zijn voor jouw social media gebruik. Kies de juiste automatiseringstools, leer er op effectieve wijze mee om te gaan en je gaat heel wat tijd besparen op social media in de toekomst.

4. Besteed iets uit

Social media is belangrijk, maar een optimale focus op je core business blijft altijd belangrijker. Kun je de twee echt niet combineren in je agenda? Besteed dan (een deel van) je social media activiteiten uit. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf goed actief blijft op social media, terwijl je hier zelf niet veel tijd in hoeft te investeren.

5. Bepaal social media tijden

Consumenten verwachten steeds meer van bedrijven op social media. Zo wordt het al steeds gewoner om 24/7 online te zijn. Er zijn mensen die dit van je verwachten, maar lang niet alle bedrijven kunnen aan deze vraag voldoen. Dit is niet erg! Belangrijk is dat je duidelijke tijden voor social media hanteert. Geef aan wanneer je wel of niet bereikbaar bent via social media, zodat klanten en prospects weten waar zij aan toe zijn. Houd je zelf ook aan de betreffende tijden. Dit brengt meer rust en structuur.

Wij kunnen je verder helpen

Wil jij een social media strategie opstellen, maar heb je eigenlijk geen idee waar je moet beginnen? Wij denken graag met je mee en stellen samen met jou een social media strategie op die werkt voor jouw agenda én jouw bedrijf. Wij bieden diverse social media trainingen die je kunt volgen om het maximale uit social media te halen. Als je optimaal op de hoogte bent, dan kun je makkelijk tijd besparen. Wil je jouw social media uitbesteden? Dan staan wij natuurlijk ook voor je klaar.