Scoren met je webdesign: 5 tips

Een webdesign kan je bedrijf tegenwoordig echt maken of breken. Veel bedrijven zetten vol in op het binnenhalen van zo veel mogelijk verkeer, maar vergeten hierbij ook het webdesign te updaten. De online bezoekers worden met succes binnengehaald na alle inspanningen en investeringen, en vervolgens vertrekken zij direct weer omdat het webdesign te wensen overlaat. Zonde toch? Gelukkig kun je er iets aan doen.

Zorg voor een scorend webdesign

Wil jij een webdesign dat echt scoort en waarmee je de online bezoekers binnen de ‘webpoorten’ van jouw bedrijf houdt? Dan kunnen onderstaande tips je zeker helpen. Hieronder vind je 5 tips voor een onweerstaanbaar webdesign.

1. Gebruik duidelijke taal

Duidelijke taal is tegenwoordig heel belangrijk. Al veel bedrijven hebben inmiddels de algemene voorwaarden onder handen laten nemen om deze te vereenvoudigen en voor iedereen gewoon begrijpelijk te maken. Deze trend zien we groeien en is zeker een trend om rekening mee te houden. Zorg voor duidelijke taal op je website, wees eerlijk en gebruik geen moeilijke termen die ‘leken’ niet begrijpen. Spreek de bezoeker direct aan en schep direct een band op persoonlijk niveau.

2. Laat belangrijke informatie opvallen

Niet alle inhoud op jouw website is even belangrijk. De meest belangrijke informatie op je website moet zo veel mogelijk opvallen. Natuurlijk hoeft het er niet uit te knallen, maar het is wel belangrijk dat online bezoekers deze informatie makkelijk kunnen vinden en makkelijk kunnen lezen. Zorg dus voor een goede navigatie naar belangrijke content en laat het voldoende opvallen.

3. Voeg afbeeldingen toe

Afbeeldingen zijn heel belangrijk op een website. Een beeld kan meer zeggen dan duizend woorden. De meeste online bezoekers van vandaag hebben helemaal geen zin en geen tijd om hele lappen tekst te lezen. Laat daarom zo veel mogelijk afbeeldingen voor je spreken. Zorg er wel voor dat de afbeeldingen duidelijk en van hoge kwaliteit zijn.

4. Links uitlijnen

Dit zien we nog heel vaak verkeerd gaan. Het is heel belangrijk om in je webdesign te zorgen voor een uitlijning aan de linkerzijde. Er zijn websites die vanuit rechts gaan uitlijnen. Dit zorgt er met grote regelmaat voor dat mensen eindeloos heen en weer moeten bewegen met de muis om alle inhoud goed te kunnen zien. Daarnaast staat het ook wat eigenaardig en ziet het er gewoon niet professioneel uit. Zorg dus gewoon voor standaard links uitlijnen.

5. Beveiliging regelen

De laatste jaren hebben we steeds vaker in het nieuws kunnen zien, lezen en horen dat websites onvoldoende veilig zijn. Persoonlijke gegevens worden gelekt en vertrouwelijke informatie komt zomaar op straat te liggen. Geef online bezoekers altijd duidelijk aan dat je zorgt voor een optimale online veiligheid op jouw website. Dat betekent dat je minstens een SSL-certificaat (https in plaats van http) regelt.

Een responsive website is een must

Er zijn nog steeds zakelijke websites die niet responsive zijn en dat kost veel klanten! We willen je daarom als extra tip meegeven: zorg voor een responsive webdesign dat gewoon optimaal werkt op ieder apparaat. Je wilt niet dat je blog helemaal door elkaar gehusseld wordt getoond als iemand deze wil lezen op een smartphone, bijvoorbeeld. Over blogs gesproken.. Deze heb je in deze tijd ook echt wel nodig om mee te kunnen komen in de drukke markt. Kan of wil jij zelf geen blogs schrijven, maar wil je er wel voordeel van hebben? Dan kun je je blogs laten schrijven door ons ervaren team.