5 Manieren om je blogs nieuw leven in te blazen

Blogs werken gemiddeld twee jaar voor je. Dit wil zeggen dat je tot gemiddeld twee jaar na publicatie van een blog bezoekers binnenhaalt via je vermelding in Google. Natuurlijk kun je deze periode nog verlengen door je blogs tussentijds opnieuw te promoten, bijvoorbeeld door ze nog eens te posten op social media. Toch, op den duur gaat het succes er vaak wel een beetje vanaf. Je wilt je blogs natuurlijk niet zomaar ‘weggooien’ of nutteloos laten staan. Je hebt er veel tijd en moeite in gestoken. Wat doe je dan met je blogs? Blaas ze nieuw leven in!

Zo blaas jij je oude blogs nieuw leven in

Je kunt verouderde blogs nieuw leven inblazen, waardoor zij opnieuw waarde krijgen en weer goed voor je gaan werken. Zo gaat al die tijd, moeite en energie die je erin hebt gestopt niet verloren. Het is vrij eenvoudig om je oude blogs nieuw leven in te blazen. Wij geven je graag 5 simpele tips.

1. Schrijf een follow-up

Tijden veranderen. Het is dan ook goed mogelijk dat er nieuwe informatie beschikbaar is. Een goed moment om een follow-up te schrijven en deze te koppelen aan het blog dat je eerder geschreven hebt. Dit is natuurlijk zeker een goede optie als de eerdere informatie wel nog steeds interessant en relevant is.

2. Maak een toplijst

Zeker als je al langere tijd aan het bloggen bent heb je een mooie lijst met blogtitels. De nieuwere blogs laat je lekker voor je werken, voorlopig voor de duur van twee jaar, maar de oudere blogs kunnen wel een oppepper gebruiken. Plaats ze eens op een toplijst. Welke oude blogs hebben ooit heel goed voor je gewerkt en zijn nog steeds waardevol, maar zijn een beetje aan het afzwakken? Plaats de titels van deze blogs op een toplijst en deel je hits via social media.

3. Verwerk ze in je nieuwsbrief

Heb je een digitale nieuwsbrief? Dan is dit ook een ideale manier om oudere blogs weer eens onder de aandacht te brengen. Verstuur je eens per week een nieuwsbrief? Zet dan in iedere nieuwsbrief 5 blogs die mensen echt eens zouden moeten lezen. Zo kun je toch al snel 20 blogs per week een oppepper geven. Verstuur je eens per maand een nieuwsbrief? Dan kun je er ook best voor kiezen om een top 10 bloglijst toe te voegen aan elke nieuwsbrief. Zo krijgen 120 oude blogs extra aandacht op jaarbasis.

4. Ontwerp een infographic

Infographics zijn booming en daar kun jij gebruik van maken. Neem een ouder blog en pak daar de belangrijkste highlights op. Welke stukjes informatie uit jouw eerdere blog mogen mensen eigenlijk echt niet aan zich voorbij laten gaan? Noteer deze punten en ontwerp een infographic waarin je al deze punten verwerkt. Vervolgens plaats je natuurlijk ook een link in je infographic naar het hele blog.

5. Deel fragmenten op social media

Social media zijn ideaal om blogs nieuw leven in te blazen. Haal de meest interessante stukjes tekst uit je oudere blogs en maak er mooie previews van. Deze fragmenten kun je eenvoudig delen op social media. Natuurlijk plaats je direct de link naar de hele blogtekst erbij.

Inspiratie voor blogs op?

Wanneer gaan mensen vooral nadenken over het boosten van oudere blogs? Juist, wanneer de inspiratie voor nieuwe blogs een beetje op aan het raken is. Ben jij echt helemaal door je inspiratie heen? Het is wel belangrijk dat je blog goed actief blijft. Waarom besteed je je blog niet (tijdelijk) uit? Wij staan dan graag voor je klaar. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.