5 tips voor meer invloed op social media

Social media en influencers.. Een combinatie waar we echt niet meer omheen kunnen. Maar hoe word je nu een influencer? Hoe krijg je het bijvoorbeeld als bedrijf voor elkaar om écht veel invloed te hebben via social media? Veel bedrijven vinden dit een knap lastige opgave.

Gebruik onze tips voor meer social media invloed

Het is in de basis niet heel moeilijk om meer invloed te krijgen op social media, maar je moet wel even weten hoe je ermee aan de slag moet gaan. Wij geven je 5 praktische tips voor meer social media invloed.

1. Belachelijk waardevolle inhoud

Kom niet aan met blogs die voor 30 procent uit echte inhoud bestaan en voor 70 procent uit ‘gebakken lucht’ om de ruimte op je blaadje in te vullen. Hiermee ga je het zeker niet redden. Als jij meer invloed wilt hebben op social media, dan moet je met belachelijk waardevolle inhoud komen. Schrijf blogs en whitepapers die van A tot Z waardevol zijn. Ditzelfde geldt voor e-books, video’s, foto’s en bijvoorbeeld infographics. Deel kennis, geen opvulmateriaal.

2. Deel inhoud op het juiste moment

Je hebt een solide planning nodig als jij succes wilt halen op Twitter en Facebook. Je kunt wel waardevolle inhoud hebben, maar het succes en de invloed hangen ook af van het moment van plaatsen. Natuurlijk wil je geen fantastisch artikel delen als de helft van je doelgroep op school zit, aan het werk is of zelfs slaapt. Onderzoek wanneer het grootste deel van jouw doelgroep aanwezig is op de sociale kanalen en maak op basis daarvan een slimme post-planning.

3. Speel in op nieuws

Als je meer invloed wilt op social media, dan moet je laten zien dat jij het waard bent. Dit doe je onder meer door overal als de kippen bij te zijn. Je moet het nieuws in de gaten houden en zodra er iets is dat voor jou relevant is moet je hier direct op inhaken. Door slim en snel om te gaan met actualiteiten weet je altijd een groot publiek te bereiken en dit zorgt voor meer engagement én meer invloed.

4. Verbind met de juiste mensen

Invloed opbouwen doe je niet alleen. Hier heb je anderen voor nodig. Het is goed om gelijkgestemden te vinden die jou kunnen helpen om een grotere ‘fan-group’ op te bouwen. Zoek zakelijke professionals met dezelfde interesses, zoek naar personen met slimme raakvlakken en maak gebruik van je goede connecties. Dit zorgt ervoor dat het aantal goede connecties op den duur gaat groeien en dit leidt natuurlijk weer naar meer invloed op social media.

5. Luister naar je doelgroep

Je wilt meer invloed op je doelgroep. Het is immers jouw doelgroep die jij wilt bereiken. Dit betekent dat je niet alleen tegen hen moet praten via social media, maar dat je vooral ook met hen moet praten via social media. Wat verwachten zij van jou? Wat willen zij graag zien? Welke problemen hebben zij die jij kunt oplossen? Luister goed naar je doelgroep en geef hen wat zij nodig hebben. Dat zorgt na verloop van tijd voor een flinke toename in je invloed op social media.

Slim gebruik maken van social media

Social media gebruiken is niet lastig. Succes boeken en invloed verkrijgen op social media is toch wel even iets anders. Je kunt niet klakkeloos te werk gaan, maar je hebt een goed plan nodig. Zonder social media strategie ben je nergens als bedrijf, zeker niet in deze tijd. Wij helpen je graag op weg, ook met het maken van een social media strategie. Neem gerust eens contact met ons op.