7 Tips voor interessante interview video’s

Interview video’s worden steeds vaker door bedrijven ingezet. Er zijn dan ook meerdere mogelijkheden om een interessante interview video te maken. Zo kun je interviews met tevreden klanten op video vastleggen, maar je kunt natuurlijk ook het gesprek aangaan met de experts binnen jouw bedrijf. Daarnaast kun je leveranciers interviewen en eventuele andere partijen waar je nauw mee samenwerkt, maar natuurlijk niet mee concurreert.

Zo maak je goede interview video’s

Video wordt steeds belangrijker voor bedrijven en onder de meest populaire soorten video’s vinden we ook de interview video’s. Deze zijn absoluut interessant voor je doelgroep, maar dan is het wel belangrijk om het echt goed aan te pakken. Wij geven je graag 7 tips om goede interview video’s te maken.

1. Kies de locatie bewust

De locatie is heel belangrijk. Bepaal waar het interview in grote lijnen over gaat en zorg ervoor dat de omgeving hier goed bij aansluit. Ga je in een interview met een expert binnen jouw bedrijf en is deze expert verantwoordelijk voor de verpakkingsmaterialen? Zorg dan dat de video opgenomen wordt in de eigen werkomgeving van deze medewerker. Dit versterkt het effect van de video. Dus, pas de omgeving zo goed mogelijk op het onderwerp van het interview aan.

2. Zorg voor voldoende ruimte

Het is niet prettig wanneer je tijdens het interview bijna bij elkaar op schoot moet zitten of dat je steeds ergens tegenaan stoot tijdens het filmen. Zorg er daarom voor dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor jou zelf, voor de persoon die je interviewt, voor de camera en de lichten.

3. Maak een script

Het is heel belangrijk om te werken aan de hand van een script. Vaak weet je precies wat je allemaal wilt vragen tijdens het interview, maar ben je enkele vragen toch kwijt als er eenmaal opgenomen wordt. Dit is erg vervelend. Het kan ervoor zorgen dat de opname helemaal opnieuw moet starten of dat er toch nog belangrijke informatie mist in de interviewvideo. Maak vooraf een script en houd deze tijdens de opnames bij de hand.

4. Maak gebruik van 3-punts verlichtingsbenadering

Je interview video heeft goede, pakkende en sterke inhoud nodig. Dit betekent echter niet dat de rest er helemaal niet toe doet. Zorg voor de juiste apparatuur en goede belichting. Het is hierbij zeker aan te raden om te kiezen voor de 3-punts verlichtingsbenadering. Dit zorgt voor een professionele look.

5. Voer de nodige tests uit

Het is natuurlijk bijzonder vervelend als je er tijdens het opnemen achter komt dat bepaalde apparatuur niet werkt. In het slechtste geval kom je er na het opnemen pas achter dat iets niet juist heeft gewerkt, waardoor de hele interview video opnieuw moet worden opgenomen. Dit kun je makkelijk voorkomen door alle nodige apparatuur vooraf te testen. Voer bijvoorbeeld een audiotest uit voordat je de opname start.

6. Oefen voldoende voor je video’s

Veel bedrijven weten dat video steeds belangrijker wordt en daarom gaan zij ook met video aan de slag. Dit is natuurlijk heel goed, maar vanuit deze goede bedoeling gaat het nogal eens mis. Iemand staat hakkelend, stotterend, wiebelend en rillend voor de camera. Dit ‘houterige’ komt je interview video niet ten goede. Het is niet makkelijk om zelfverzekerd voor de camera te staan, maar het is gelukkig wel te leren. Oefenen, oefenen, oefenen..

7. Deel je interview video’s op de juiste kanalen

Natuurlijk is het de bedoeling dat jouw interview video’s een zo breed mogelijk, relevant publiek bereiken. Dit betekent dat je de interview video’s gaat delen op diverse kanalen. Doe dit niet zomaar, maar onderzoek eerst waar jouw doelgroep te vinden is. Bekijk op welke kanalen zij het meest actief zijn en zoek ook uit op welk moment van de dag dit is. Zo zorg je voor een groot bereik.

Professionele video’s zijn een must

Aan de slag gaan met videomateriaal is altijd goed voor bedrijven, maar het is wel heel belangrijk dat je overal aan denkt. Een interview video van matige of zelfs slechte kwaliteit doet eerder kwaad dan goed. Schaf de juiste apparatuur aan en zorg voor een optimale voorbereiding. Heb jij ondersteuning nodig bij het maken van professionele video’s? Wij helpen je graag! Neem gerust eens contact met ons op.