Tip: Maak video’s over thought leadership

Als bedrijf wil je voldoende  en verschillende videocontent plaatsen op social media. Variatie is belangrijk om de aandacht van je publiek te houden en een breder publiek aan te kunnen spreken. Er zijn veel soorten videocontent waar je op kunt focussen. Als je meer wilt focussen op de bewustwordingsfase van de totale klantreis, dan is het een goed idee om eens aan de slag te gaan met video’s over thought leadership. Dit type video is perfect voor de bewustwordingsfase van de klantreis- en tijd waarin jouw publiek nog steeds niet beseft dat ze jouw product of dienst nodig hebben.

Waarom zijn thought leadership video’s effectief?

Mensen zijn niet van het ene op het andere moment overtuigd van het feit dat zij jouw product of dienst nodig hebben. Hier zit een hele periode tussen. In dit stadium kunnen video’s over thought leadership helpen om bekendheid rond je merk op te bouwen en jouw bedrijf te positioneren als expert in het vakgebied. Ze zijn bedoeld om je publiek te onderwijzen en te inspireren. Het mooie van video’s over thought leadership zijn de vele manieren waarop je ze kunt maken en waarop je waarde kunt toevoegen: je kunt enkele interessante feiten of tips delen, een webinar maken en nog veel meer. Juist dit zorgt ervoor dat je ook je doelgroep steeds op een andere manier weet te bereiken.

Hoe maak je video’s over thought leadership?

Bij het maken van video’s over thought leadership is het zonder twijfel het belangrijkste om te beginnen met onderzoek. Het is belangrijk om te weten wat je publiek nodig heeft en welke vragen ze beantwoord willen hebben. Het gaat uiteindelijk om hen en om de manier waarop je hen het best van dienst kunt zijn. Daarvoor kun je naar je analytics kijken. Je kunt ook je meest populaire inhoud vinden en deze opnieuw gebruiken in een video. Meten is belangrijk voordat je aan de slag gaat met video’s over thought leadership. Het klinkt heel cliché, maar het is absoluut waar. Sla het onderzoek dan ook niet over, maar stel vast waar de behoeften van je doelgroep liggen. Wat hebben zij van je nodig? Ga daarop in en stel hen tevreden. Op deze manier zorg je ervoor dat zij ervan overtuigd raken dat zij jouw product of dienst nodig hebben.

Thought leadership video’s vergroten het vertrouwen

Het mooie van thought leadership video’s is dat ze ingezet kunnen worden voor meerdere doeleinden. Deze video’s zijn namelijk ook perfect om het vertrouwen in jouw bedrijf en jouw product of dienst te vergroten. Doordat je veel aandacht besteedt aan het verkrijgen van de ‘expert-status’, zorg je ervoor dat je een steeds sterkere band opbouwt met de kijker. Dit leidt niet alleen tot meer vertrouwen in je merk, maar ook tot een hogere geloofwaardigheid en meer betrokkenheid. Zo kun je op meerdere manieren je voordeel doen met thought leadership video’s.

Start met video’s op social media

Ben jij met je bedrijf nog niet actief op social media? Dan is dit zeker het moment om te starten. Video wordt steeds belangrijker en begint de overhand te krijgen. Je wilt niet achterblijven op de concurrentie. Wil jij wel aan de slag met video, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Heb je de middelen niet of kun je er geen tijd voor vrij maken? Wij helpen je natuurlijk graag. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, advies of een afspraak.