Stagaire Amira in the spotlight

Afgelopen week verwelkomde een nieuwe stagiaire. Dit keer kwam Amira, 15 jaar, van het O.R.S. Lek en Linge een weekje met ons meedraaien. Tijdens deze loopbaan oriënterende stage heeft ze meegedaan met verschillende aspecten van het marketing- en communicatievak. Benieuwd wie ze is en wat ze deze week allemaal heeft gedaan? Lees dan zeker mee!

Wie is Amira?

Hoi, mijn naam is Amira. Ik ben 15 jaar oud, en studeer nu voor mijn 4e leerjaar op Lekenlinge, vesting de Lingeborgh. In de blog van vandaag zal ik vertellen over mijn ervaringen en hoe het me heeft geleid naar de stage die ik hier bij TTM Communicatie heb gelopen.

School

Ik studeer op Lekenlinge, vesting de Lingeborgh, waar ik het keuze vak Economie & Ondernemen volg. In ons eerste jaar maakte we kennis met het vak tijdens onze Loopbaan Oriëntatie.

Wanneer we in het 2e jaar onze keuze moesten maken, koos ik er gelijk voor. Ik had nog niet echt een goed idee over wat ik later wou doen, maar ik wist dat het iets in die richting zou zijn! In dat jaar kregen we ook D&P. Aan het eind van het jaar was er een fair georganiseerd waarbij we onze werkzaam heden eindelijk konden laten zien.

Daarna in het 3e jaar, leerden we over Logistiek, Commercieel, Secretarieel en Administratie. In het zelfde jaar mochten we ook nog keuze vakken kiezen, waarbij ik voor het vak marketing koos. We werden in groepen ingedeeld waarbij verschillende rollen aangewezen kregen. Mijn rol was Directeur. Vanwege deze rol werd ik verantwoordelijk voor het eindresultaat dat zou worden neergezet. Als een groep van 4 gingen we te werk voor de Bruna. Jammer genoeg konden onze werkzaam heden niet daadwerkelijk toegepast worden. Wel was het een geweldige ervaring om mee te maken.

Nu in het 4e jaar werd het tijd voor onze laatste stage. Ook hierbij koos ik ervoor om iets in de marketing te doen, waarbij ik uitkwam bij TTM Communicatie in Leerdam, een geweldig marketing bedrijf waar gezelligheid aan de top staat. Ik weet nu al dat deze stage de beste van alle jaren zal zijn.

Stageperiode

Jammer genoeg duurde mijn stage periode maar een week. Zelf vind ik dat dit een te korte tijd is om echt iets te kunnen leren binnen het vak. Wel leer je veel tijdens een stage omdat je meewerkt in de dragelijke gang van zaken. Tijdens mijn stage periode leerde ik over het schrijven van blogs, het bijhouden van social media en het geven van cursussen aan andere bedrijven.

Vrije tijd

Mijn hobby’s het muziek luisteren en gamen met vrienden. Ik besteed veel tijd achter de computer en op het internet, waardoor ik bijhouden wat er gaande is op het internet gemakkelijk is. Ook maakt dit marketing makkelijker voor me, aangezien ik daardoor altijd up-to-date ben met de huidige technologie.

Toekomst

Om eerlijk te zijn, heb ik geen idee wat ik kan vertellen over mijn toekomst, aangezien ik nog geen idee zou hebben als wat ik mezelf zie. Vroeger had ik allemaal ideeën, ik sprong van de 1 naar de ander. Eerst wou ik een dokter worden, 2 dagen later bij de politie en niet lang daarna stewardess. Jammer genoeg zou ik het antwoord nu niet meer weten op de vraag, ‘’Heb je al besloten wat je later wilt doen?’’.

Wel denk ik dat ik later iets met marketing wil gaan doen. Daarom heb ik ook mijn stage gekozen bij TTM Communicatie. Ik hoop hiermee het besluit te kunnen maken of ik het vak iets voor mij vind of juist totaal niet.

Het was een leerzame week! Dank Leon & Danielle.

Amira