Social Selling: Aandachtspunten op LinkedIn

Wie wil beginnen met social selling richt de pijlen natuurlijk als eerst op LinkedIn. Van alle social media partijen is dit toch wel de partij die als eerst moet worden ingezet wanneer je succesvol wil zijn in social selling. Natuurlijk gaat dit allemaal niet vanzelf en moet er wel goede aandacht worden besteed aan LinkedIn.

Social selling aandachtspunten op LinkedIn

Wij hebben eens wat profielen bekeken op LinkedIn en zijn er hierdoor achter gekomen dat er vaak toch nog wel wat zaken worden overgeslagen. Wanneer je succesvol wilt worden op het gebied van social selling op LinkedIn, dan zijn er enkele zaken die zeker je aandacht verdienen en die je goed geregeld moet hebben voordat je van start gaat met social selling. Uiteraard geven wij je graag nog wat handige tips mee!

  • Profielfoto. Zorg voor een profielfoto waar je gezicht goed opstaat en laat deze het liefst maken door een professionele fotograaf met een specialisatie in portretten.
  • Profiel. Zorg ervoor dat je profiel volledig is ingevuld voordat je met social selling begint. LinkedIn geeft aan in hoeverre je profiel compleet is. Besteed hier de nodige aandacht aan.
  • Content. Plaats waardevolle content en vergeet hierbij ook niet om aandacht te besteden aan het delen van relevante content van anderen. Dit draagt zeker bij aan je succes in social selling.
  • Content versturen. Het is altijd goed om je prospects content te sturen die voor hen interessant is. Hierbij is het niet de bedoeling om daarbij te pitchen. Stuur relevante, interessante en / of motiverende artikelen zonder promotie voor je eigen onderneming. Dit versterkt de vertrouwensband.
  • Reageren. Je krijgt regelmatig meldingen van verjaardagen, promoties en bijvoorbeeld jubilea van je connecties. Reageer hierop om onder de aandacht te blijven. Zorg ook voor voldoende reacties op statusupdates van je connecties.

Meer social selling tips?

Wil jij meer interessante en vooral ook belangrijke social selling tips, zodat jij ook optimaal succes uit je social selling plan kunt halen? Dan is onze social selling training zeker een aanrader voor jou!