Social Media tips voor senioren door senioren

social media seniorenSenioren en social media, is het een goede combinatie of niet? Veel ouderen in verzorgingstehuizen klagen dat ze zelden meer hun familie zien of spreken en zo niet meer op de hoogte zijn. Sociale media, zoals Twitter en Facebook, zouden een prima middel zijn om bij te blijven, maar veel senioren weten niet goed hoe het werkt. De Amerikaanse presentator Conan O’Brien heeft daarom een aantal video´s gemaakt met een uitleg.

Google Plus voor senioren

In deze video laat Bob zie hoe Google+ werkt en hoe senioren het kunnen gebruiken. Ook laat Bob zien hoe de kringen van Google+ werken en hoe je hiermee je familie kunt ‘manipuleren’.

Twitter voor senioren

Twitter voor senioren

Twitter is voor veel senioren lastig om bij te houden. In deze video legt Bob rustig uit wat je als oudere kan met Twitter. Volgens Bob staat Twitter voor: Satellite operated portable telegraph. Ouderen kunnen via Twitter delen wat ze bezighoud. Tweet de hele dag wat je aan het doen bent en zoek andere die ook niets te doen hebben.

Als je aandacht wilt van je familie (die je al lang niet meer hebt gesproken) verstuur dan een tweet met de tekst: Ik krijg een hartaanval, help me! of Ik denk dat mijn huis in brand staat #rook. Je zult zien dat er gelijk mensen naar je toe komen!

sms voor senioren

Sms’en voor senioren

Volgens Bob is het versturen van een sms bericht vergelijkbaar met het typen van een brief. Mocht je zoon of dochter je verjaardag vergeten zijn, maak dan gebruik van de kracht van sms en verstuur een bericht naar zijn of haar partner en creëer zo een schuldgevoel. In de video laat Bob zien welke strategie u het beste kunt gebruiken om goed met sms om te gaan.

Social media voor senioren training

Ben je manager van een verzorgingstehuis of zorgcentrum en je wilt graag een social media training aanbieden aan de senioren, dan geven wij die graag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Als je moest lachen om deze video’s, deel ze dan met je vrienden!