Social media; hoe fanatiek gebruik jij het?

Van jong tot oud, vrijwel iedereen zit wel op een van de grote sociale media platformen. Social media zijn leuk, maar het kan ook erg handig zijn. Je kan namelijk makkelijk in contact komen met vrienden en leuke dingen delen met elkaar. In dit blog geven we je wat meer uitleg over Whatsapp, Instagram en Snapchat en je de verschillen lezen!

Whatsapp

Ja, ook Whatsapp valt onder de sociale media. Van alle verschillende sociale media is dit de meest bekende en gebruiken de meeste mensen deze wel. Een makkelijke app waarmee je makkelijk en snel berichtjes kunt versturen naar vrienden. Ook heb je de optie om foto´s en video´s te versturen. Whatsapp is ook een hele makkelijke app om te gebruiken en is daarom goed te gebruiken voor elke leeftijd.

Whatsapp is een app die je waarschijnlijk elke dag wel gebruikt, bij elk piep geluid van je telefoon even checken of je weer een appje hebt. Je kunt ook heel gemakkelijk meerdere gesprekken tegelijk voeren en daarmee is het echt een hele handige app. Veel tieners krijgen tientallen notificaties per uur.

Instagram

Het gebruik van Instagram is populair vooral bij de jongere generaties. Er zijn natuurlijk ook genoeg oudere mensen die gebruikmaken van Instagram, maar de meeste gebruikers zijn toch jongeren. Bij Instagram gaat het voornamelijk om het posten van foto’s of video’s die dan te zien zijn voor je volgers. Zelf kun je de foto’s en video’s in de gaten houden van de mensen die jij volgt.

Via Instagram kun je ook persoonlijke berichtjes versturen, maar daarvoor gebruiken mensen toch eerder whatsapp. Op Instagram delen mensen vaak leuke momenten uit hun leven van bijvoorbeeld vakanties of feestjes. Deze kun je dan als volger liken of erop reageren.

Snapchat

Als je gaat kijken naar de top drie van social media platforms dan kan Snapchat natuurlijk niet ontbreken. Een app die vooral draait om het sturen van foto’s en video’s naar vrienden. Dit kun je privé versturen, maar je kunt het ook naar meerdere mensen tegelijk sturen. Op Snapchat heb je ook een verhaal functie, hierin kun je foto’s of video’s plaatsen die 24 uur lang te zien zijn voor jouw volgers. Na deze 24 uur kun je de foto´s niet meer zien.

Je bent nu op de hoogte van de drie belangrijkste social media. Welke gebruik jij of ga je gebruiken? Veel succes in ieder geval met posten!