Smart Industry; 5 resultaten

De Kamer van Koophandel, Nederland ICT, TNO, ministerie van economische zaken, FME en VNO presenteerden een jaar geleden Smart Industry, en vooral ook de actieagenda daarvan. Smart Industry werd in het leven geroepen om de Nederlandse industrie helemaal fit te maken voor de ‘smart’ toekomst.

Wat is er gebeurd?

Smart Industry is jarig! 1 jaar na de start wordt er bekeken wat Smart Industry nu eigenlijk opgeleverd heeft. Er konden wel twee handen gevuld worden met resultaten, dus Smart Industry is lekker bezig. Hier zijn de 5 belangrijkste resultaten.

1. De informatielijn

Er werd een informatielijn gerealiseerd voor (vanzelfsprekend) meer informatie en advies. Inmiddels wordt dit nummer dagelijks gebeld door de meest uiteenlopende mensen die met smart solutions bezig zijn.

2. Lectoraten

Lectoraten zijn professionals die op wetenschappelijke basis praktijkgericht onderzoek uitvoeren om het onderwijs op dit vlak te verbeteren. Inmiddels zijn er al zestien lectoraten aan de slag gegaan met Smart Industry en daarmee direct ook actief op de Nederlandse Hogescholen.

3. Beschikbaar geld

De overheid en het bedrijfsleven werken samen om een goed bedrag beschikbaar te stellen voor Smart Industry. Inmiddels hebben zij een bedrag verzameld van maar liefst 56 miljoen euro. Dit bedrag is nog altijd groeiende.

4. Ambassadeurs

Een initiatief heeft uiteraard ambassadeurs nodig om zogenaamd het woord te verkopen. Met de groeiende interesse in Smart Industry is ook het aantal ambassadeurs gestegen. Inmiddels zijn er al veertig ambassadeurs actief voor Smart Industry.

5. Presentaties

In totaal zijn er honderd nauwkeurig uitgewerkte presentaties over Smart Industry georganiseerd. Hierbij werd een bereik van 8.000 personen gerealiseerd.

Ga mee in de digitale revolutie!

Ben jij als ondernemer wel al helemaal voorbereid op de digitale wereld? Gaat jouw website wel voldoende met de tijd mee om optimaal vindbaar te zijn, en te blijven? Ontdek het tijdens een SEO training.