Onmisbare SEO technieken om in 2022 toe te passen

SEO technieken kunnen sterk veranderen, maar er zijn zeker ook SEO technieken bij die gewoon blijven. Het is belangrijk om je activiteiten op het gebied van zoekmachineoptimalisatie met regelmaat even na te lopen, zodat je goed weet welke trends er aan het opkomen zijn en welke oudere trends zich voort blijven zetten. Op die manier weet je steeds welke activiteiten jij in moet zetten om je SEO optimaal te houden. Natuurlijk geven wij je inzicht in SEO technieken die in 2022 (nog steeds) onmisbaar zijn.

Deze SEO technieken moet je (blijven) toepassen

Zoals gezegd zijn er een aantal SEO technieken die al veel aandacht kregen, maar waarvan de trend zich het komende jaar voort blijft zetten. Daarnaast zijn er ook een aantal SEO technieken die in 2022 meer aandacht moeten krijgen dan zij nu doen. Een voorbeeld van een blijvende trend is bijvoorbeeld het zorgen voor een optimale mobielvriendelijkheid. Je hebt een responsive webdesign nodig. Dit is al jaren zo, en dit blijft zo. Hieronder delen wij nog 5 belangrijke SEO technieken voor 2022.

1. Een optimale structuur

Hiërarchie. Een punt van aandacht. Het is namelijk zo dat de content op veel websites niet goed is gestructureerd, waardoor er kansen mis worden gelopen. Loop alles eens na, stel bij en check hoe je de content op je website beter kunt structureren voor een maximaal effect.

2. Aandacht voor de techniek

We zijn vaak veel bezig met on site en off site SEO, waarbij we vooral ook aan de slag gaan met content. Dit is natuurlijk fantastisch, maar deels wel zinloos als de techniek achter je website niet in orde is. Check of je gebruik maakt van een zoekmachinevriendelijke techniek of CMS voor je website. Is dit niet het geval, dan is dit echt een eerste stap om in orde te maken.

3. Verhoog de laadsnelheid

Eerder al werden de eisen met betrekking tot laadsnelheden aangescherpt. Nu geldt eigenlijk: hoe sneller je webpagina’s laden, hoe beter het is voor je SEO activiteiten. Google, en andere zoekmachines, houden van een naadloze ervaring van website naar gebruiker toe. Een optimale ervaring wordt alleen gerealiseerd als de laadsnelheid optimaal is. Check dus je laadsnelheden en, indien nodig, zorg voor verbetering.

4. Duidelijkheid in indexeren

Iedere pagina van je website is anders. De ene pagina is waardevoller dan de andere. Bepaalde pagina’s leveren je meer op als zij onder de aandacht van online zoekers worden gebracht. Dit weet jij, maar weet de zoekmachine dit ook? Zorg ervoor dat het duidelijk is voor Google welke pagina’s het best geïndexeerd moeten worden.

5. Combineer SEO en social media

Social media en SEO: dé combinatie die echt aandacht nodig heeft. We zien namelijk dat de sociale kanalen een steeds grotere rol gaan spelen op het gebied van online vindbaarheid. Maak hier gebruik van en neem social media op in je SEO strategie. Het gaat je zeker voordeel opleveren.

Nog niet actief op social media?

Ben jij met je bedrijf nog helemaal niet actief op social media? Dan is nu wel echt het moment om ermee te starten. Je kunt niet meer zonder! Als je geen sterke social media strategie hebt, dan loopt je gegarandeerd kansen mis. Wil jij eerst een seo training volgen om goed voorbereid aan de slag te gaan? Dan ben je bij ons natuurlijk aan het juiste adres. Schrijf je direct in!