Review: Camcard scan eenvoudig visitekaartjes

De meest gangbare manier van gegevens uitwisselen is nog steeds via het visitekaartje. Dit papiertje, dat overal en nergens rondslingert, is altijd zoek als je iemands gegevens nodig hebt. Met CamCard, the Professional Business Card Reader, is dit probleem gemakkelijk opgelost. Scan gewoonweg het visitekaartje en de contactgegevens staan in je smartphone!

CamCard, hoe werkt het?

Camcard is een heel simpele app. Je fotografeert je visitekaartjes, CamCard herkent de gegevens en alvorens ze op te slaan kun je deze zelf nog even controleren. De foto’s zelf worden bewaard en de data worden ook in je map met contactpersonen gezet. Daarnaast kun je rechtstreeks vanuit CamCard bellen, sms’en en/of e-mails sturen naar je contactpersonen. Je kunt zelfs direct surfen naar de website van je contactpersoon, zijn adres opsporen via Google Maps of hem uitnodigen op LinkedIn. Vrijwel alle manieren om iemand te benaderen zijn dus mogelijk met CamCard!

camcard app

Voordelen van CamCard

Het grote voordeel van CamCard is het gemak van een overzichtelijke verzameling aan contactgegevens in je iPhone of Android-toestel. Het archiveren van visitekaartjes is met deze app een stuk makkelijker geworden. Verder werkt de app goed; de gegevens worden meestal juist herkend.

Nadelen van CamCard

Met de gratis versie van CamCard kunnen slechts 50 visitekaartjes opgeslagen worden, en welke week dat je de app hebt 2 extra kaartjes. Deze ruimte kun je uitbreiden met de betaalde versie van CamCard (€2,36 voor  Android, voor iOS €2,69). Verder gaat natuurlijk de charme van een papieren visitekaartje verloren.

CamCard Free, voor Android en i-Devices

CamCard BCR (Western), €2,36 voor Android en €2,69 voor i-Devices