‘Red sweater guy’ is de nieuwe social media celebrity

Heb jij ook al meer dan genoeg van die respectloze strijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump? Ja, dat is politiek – American Style! Ook in Nederland zien we steeds meer van deze felle strijd om het presidentschap en social media staat er dagelijks vol mee. Nog even en dan is het eindelijk afgelopen.

Debat gewonnen door een derde partij

Misschien heb je het zelf op het nieuws gezien en anders heb je zeker iets op social media voorbij zien komen. Steeds meer mensen die het debat niet hebben gezien, en ook geen fragmenten voorbij hebben zien komen, vragen zich spontaan af wie nu toch die vent in die rode sweater is die werkelijk overal en nergens opduikt. Dit is de ‘red sweater guy’, zoals de beste man inmiddels al wordt genoemd. Dit is Kenneth Bone, de man die het debat tussen Hillary en Donald won volgens de Amerikanen.

Twitter loopt voortdurend voor!

Social media is natuurlijk ook constant bezig met de verkiezingen in Amerika. Het komt dan ook steeds dichterbij. Twitter loopt duidelijk voor. Hier rijzen de presidentstweets de pan uit. Op geen enkel sociaal netwerk is dit topic zo aanwezig als op Twitter het geval is. Twitter was dan ook de eerste om te melden dat het debat tussen Hillary en Donald gewonnen werd door Kenneth Bone, de held in de rode trui.

De beste vraag ooit

Twitter was ook de eerste die riep dat Kenneth Bone de beste vraag ooit gesteld had als zwevende kiezer. Kenneth kwam er maar niet uit en hij werd uitgekozen om als zwevende kiezer uit Missouri het debat bij te wonen, waarbij hij het recht had om één vraag te stellen. Hij stelde de volgende vraag:

“Welke stappen zal u zetten in uw energiebeleid om te blijven voldoen aan onze energievraag, terwijl we tegelijkertijd oog hebben voor het milieu en het verlies aan banen in de fossiele industrie minimaliseren?” (Nederlandse vertaling)

Dé X-factor

Om een beetje in Amerikaanse sferen te blijven; volgens velen was het niet de vraag die zoveel mensen aansprak, maar het was de persoon. Kenneth Bone heeft dé X-factor! Nee, hij is niet knap, hij is niet slank, hij is niet zichtbaar (invloed)rijk en zijn naam heeft hij in Amerika ook al niet echt mee. Maar zijn puur Amerikaanse uitstraling, waarmee hij ‘lekker gewoon’ is, zorgde voor een rustpuntje in de respectloze strijd die de twee presidentskandidaten voerden.

Twitter explodeerde direct

Binnen een uur na het betreffende debat tussen Hillary en Donald was het niet de naam van één van deze kandidaten die viral ging, maar die van Kenneth Bone a.k.a. Red Sweater Guy. In het eerste uur werden er al meer dan 56.000 tweets voor / over hem geplaatst, en zo heeft Twitter een doorsnee all-American guy in een uurtje tijd wereldberoemd gemaakt.

Ook viral gaan op social media?

Wil jij ook eens meemaken hoe dat nu is om viral te gaan op social media? Dan moet je echt alle ins en outs van social media kennen en ook daadwerkelijk onder de knie hebben. Onze social media trainingen helpen je hierbij!