Pinterest wil meer geld verdienen

Pinterest is belachelijk snel gegroeid en heeft in korte tijd maar liefst 100 miljoen gebruikers mogen verwelkomen op het sociale netwerk. Je zou dan ook denken dat het platform meer dan genoeg verdient, maar hier denkt Pinterest zelf anders over. Het sociale netwerk gaat dan ook ontwikkelen om meer te gaan verdienen.

Buyable pins op de desktop

Pinterest wil zich gaan omturnen tot een unieke soort marktplaats. Facebook heeft eindeloos veel marktplaatsen, dus het is geen gekke stap voor een sociaal netwerk. Nu al konden er aankopen worden verricht via de Pinterest app, maar dat moet binnenkort ook mogelijk worden op de reguliere website van Pinterest. Het sociale netwerk heeft het grootste bereik op het vlak van retail en Pinterest geeft aan om vooral extra kansen te bieden om kennis te maken met nieuwe producten door de zogenaamde buyable pins ook beschikbaar te maken op desktops en laptops.

De zogenaamde koopbare pins

Pinterest geeft aan dat het voornamelijk te doen is om het bieden van meer mogelijkheden voor Pinterest gebruikers. Uiteraard zijn er meerdere partijen die kunnen profiteren van deze nieuwe ontwikkeling. De zogenaamde Pinterest merken zijn bijzonder blij met de buyable pins, ofwel de inmiddels welbekende koopbare pins. De verkopen worden aanzienlijk verhoogd en er wordt ook niet meer uitsluitend verkocht aan volgers van de Pinterest merken.

Uiteindelijk toch vooral eigenbelang

Het enorme aantal gebruikers van het sociale netwerk zorgt natuurlijk voor ongelofelijke aantallen als het gaat om bezoekersverkeer. Echter, op het gebied van omzet bleef het allemaal toch wat achter. Pinterest geeft dan ook toe dat de hogere conversie ook een belangrijke reden is voor het doorzetten van de ontwikkeling. Hiermee kan het sociale netwerk namelijk een substantiële omzet bereiken.

Is het ook iets voor jou?

De nieuwe ontwikkeling zet ondernemers toch aan het denken. Gaat Pinterest de nieuwe manier van online verkopen op social media worden? Ben jij benieuwd of deze Pinterest ontwikkeling ook voor jou een gouden kans biedt? Volg onze Pinterest training en jij weet precies waar jouw kansen liggen.