Pinterest komt in een nieuw jasje!

Links van het zoekveld komt bijvoorbeeld een opvallende rode knop en wanneer u daarop klikt, komt u bij een overzicht van alle categorieën. Ook wordt de navigatie aangepast. Op dit moment vindt u deze nog rechtsboven in het scherm, deze zullen in de toekomst onder de gebruikersnaam gerangschikt worden.

Wijzigingen Pinterest

Grote wijzigingen vinden we op de pagina van de pin zelf. De afbeelding zal links in het scherm gaan verschijnen en wordt daarbij veel groter getoond dan nu het geval is. De andere pins zullen naar de rechterkant van het scherm gaan. De knoppen om een pin te ‘liken’ of te ‘repinnen’ worden nu alleen getoond wanneer u met de muis op de afbeelding gaat staan. In het nieuwe concept komen deze beter uit de verf: de knoppen worden kleurrijker (hoogstwaarschijnlijk worden zij geplaatst in het bekende rood) en ze worden duidelijk onder de pin geplaatst. Ook komt er een knop waarmee u de afbeelding op uw website zult kunnen plaatsen.

Op deze manier zal Pinterest niet alleen veel overzichtelijker worden, maar ook meer gebruiksvriendelijk. Er komen diverse mogelijkheden bij en u zult straks veel gemakkelijker van de ene pagina naar de andere kunnen navigeren. Juist in deze vooruitgang ligt een weer een nieuwe kans voor ondernemers!

Meer weten over Pinterest?

Als u meer wilt weten over Pinterest, dan kunt u mijn gratis e-book: Dé handleiding om te starten met Pinterest downloaden.