Pinterest innoveert: de 5 belangrijkste veranderingen

De afgelopen maanden is het druk geweest achter de schermen bij Pinterest. Deze relatief nieuwe speler in wereld van de social media heeft een aantal vernieuwingen doorgevoerd die het makkelijker en prettiger maken om de site te gebruiken. Hieronder staan de vijf belangrijkste die je moet weten.

1. Mobiele verbeteringen

Goed nieuws voor de mobiele Pinterest-gebruiker! Pinterest heeft de app geüpgraded met een push functie, waardoor je meteen op de hoogte bent als er nieuwe comments zijn op je pins of ze worden gerepind. Ook zijn er twee functies toegevoegd die tot nu toe alleen op de web-versie gebruikt konden worden: de mogelijkheid om vrienden te noemen en de suggested search functie.

2. Chrome-extensie

Pinterest heeft speciaal voor Chrome-gebruikers een aantal nieuwe buttons gecreëerd! Onder andere ‘Shareaholic’, waarmee je vanaf een willekeurige site plaatjes naar je board kunt sturen, en een button om Google Image Searches te doen. Scheelt weer ruimte op de toolbar!

3. Analytics

De basis is er! Voor site-eigenaars is er nu de mogelijkheid om bij te houden hoeveel pinners er zijn en hoeveel pins info verzamelen van hun site, maar ook het aantal repins, en wie deze doet. Andere basis statistieken, zoals referrals en bereik, zijn ook gemakkelijk te voorschijn te toveren. Een goed begin, al zul je nog steeds hulp van buitenaf nodig hebben om te ontdekken welke pinners veel invloed hebben en welke boards bijzonder populair zijn. Binnenkort hopelijk meer!

4. Click and share!

Pinterest liep een beetje achter qua mogelijkheden om interessante vondsten te delen met andere gebruikers. Nu is er een send button toegevoegd, waarmee je gemakkelijk pins kunt delen met andere Pinterest gebruikers, Facebook vrienden en email contacten.

5. Geen dubbele pins

Als je meerdere boards beheert, is het soms lastig te onthouden wat je al had gepind en waar. Je hoeft nu niet meer eindeloos te scrollen op zoek naar die ene pin: als Pinterest vermoedt dat je een dubbele pin plaatst, laat de site je dit op speelse wijze weten, wat erg veel tijd kan schelen!

Meer weten over Pinterest?

Wist je dat wij ‘Dé handleiding om te starten met Pinterest‘ hebben geschreven voor ondernemers die aan de slag willen met Pinterest? Hij is gratis te downloaden in ruil voor een tweet. Daarnaast kun je ook een persoonlijke Pinterest training volgen.