Pin It vervangen door nuttigere Save button

We kennen natuurlijk allemaal wel de Pin It button van Pinterest. Deze button is eigenlijk onmisbaar voor als je zaken wilt ‘pinnen’. Dan zal je wel even raar opkijken dat de button is vervangen door een heel normale Save button.

Geen Pin It meer

Als je iets op Pinterest wilde bewaren, dan kon je dit bericht vastpinnen met de Pin It button. Deze button, of liever gezegd de tekst, is toch wel wat Pinterest uniek maakte van andere social media. Toch heeft Pinterest nu besloten om de Pin It button definitief te laten verdwijnen om plaats te maken voor een Save button, omdat dit veel nuttiger zou zijn.

Een jaar ontwikkeling

Een jaar geleden gaf Pinterest al aan dat de sociale netwerksite bezig was met het ontwikkelen van de button om online op te kunnen slaan. Door de Pin It button te vervangen door de Save button laat Pinterest zien dat nu definitief is besloten dat deze button het gaat worden voor Pinterest. Heel simpel gezegd heeft het dus een jaar geduurd om te bedenken dat een Save button misschien wel effectiever is dan een Pin It button, maar er zit natuurlijk wel meer achter.

De pins zijn ook verbeterd

Het aanpassen van de button is niet het enige waar het afgelopen jaar door Pinterest aan is gewerkt. De sociale netwerksite heeft ook aandacht besteed aan het verbeteren van de pins zelf. Gebruikers kunnen nu namelijk alle borden op Pinterest zien waarin anderen een specifieke pin hebben opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat frisse ideeën en inspiraties op meer plekken verschijnen. Je kunt nu dus gemakkelijker en effectiever pins opslaan in borden.

De reacties

Veel mensen zijn blij met de verbeteringen die in Pinterest zijn aangebracht. Een enkeling vindt het jammer dat de Pin It button is verdwenen, en dan vooral omdat er een saaie, relatief standaard, button voor terug is gekomen.

Pinterest training

Ben jij nog niet actief op Pinterest, maar ben je wel benieuwd naar wat je zakelijk kan bereiken op dit sociale netwerk? Of ben je wel al actief, maar haal je er naar jouw mening veel te weinig uit? Onze Pinterest training helpt je gegarandeerd verder!