Volg een opleiding tot EP-adviseur; iets voor jou?

Het energielabel is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en is verplicht bij wisseling van eigenaar of bewoner van een woning of woongebouw. Kader Academy biedt verschillende opleidingen om je te ontwikkelingen tot EP-adviseur. Er wordt onderscheid gemaakt tussen adviseurs voor de woningbouw (EP-W/B & EP-W/D) en de utiliteitsbouw (EP-U/B & EP-U/D)). Ben je een baan achter het bureau zat? Lees dan dit blog over de mogelijkheden!

Goed om te weten is dat naast het onderscheid tussen de woningbouw en de utiliteitsbouw, er ook gesegmenteerd wordt tussen basisadviseurs en detailadviseurs. Wil je als basisadviseur aan de slag voor de woningbouw? Dan is de opleiding EP-W/B precies wat jij zoekt.

EP-W/B

De EP-W/B opleiding van Kader duurt 5 lesdagen. Na de opleiding ben je goed voorbereid op het examen EP-W/B. Je kunt oordelen over de toepassing van kwaliteitsverklaringen en gelijkwaardigheidsverklaringen, je hebt kennis van de BENG-eisen gesteld door het Bouwbesluit en je bent in staat de rapportage van de energieprestatie uit te leggen.

Tijdens de 5 lesdagen worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Energieprestatie gebouwen;
  • Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500;
  • Wetgeving (inter)nationaal;
  • Energieprestatie indicatoren;
  • Opnameprotocol;

En nog een heleboel meer! Wil je je verder bekwamen tot detailadviseur? Dan kun je ook de EP-W/D opleiding gaan volgen.

EP-W/D

Wil je naast het opnemen en afmelden van bestaande woningen bijvoorbeeld ook omgevingsvergunningen kunnen verstrekken? Of nieuwbouw woningen opnemen en/of afmelden t.b.v. het definitieve energielabel? Dan is de EP-W/D opleiding precies wat jij zoekt.

Na deze opleiding ben je goed voorbereid op het examen EP-W/D, kun je de detailopname toepassen, ben je op de hoogte van de BENG-eisen en aspecten vermeld in de rapportage en uitvoer. Deze opleiding duurt bij Kader Academy 2 lesdagen en kost € 840,- exclusief btw.

Wil je naast bestaande woningen jezelf ook ontwikkelen tot utiliteitsbouw adviseur, dan adviseren we je om verder te kijken naar de EP-U opleidingen van Kader Academy.

EP-U/B

De vraag naar vakbekwame utiliteitsbouw adviseurs stijgt. Naast de groeiende behoefte aan een groen label neemt ook de verplichting om hierover te beschikken toe. Zo geldt per 1 januari 2023 de verplichting voor kantoren om over een energielabel C te beschikken. Met de aanscherpende klimaatregelgeving in de komende jaren zullen de eisen aan de energieprestatie van gebouwen alleen maar aangescherpt worden.

De EP-U/B opleiding van Kader Academy duurt 5 lesdagen en kost € 2095,- exclusief btw en zorgt ervoor dat jij bevoegd bent om bestaande woningen en utiliteitsgebouwen op te nemen.

Wil je naast deze bevoegdheden nog meer zaken uitvoeren, dan raden we je aan om te kijken naar de EP-U/D opleiding.

EP-U/D

Als je EP-U/D adviseur bent mag je naast het opnemen en afmelden van bestaande woningen en utiliteitsgebouwen ook omgevingsvergunningen voor woningen en utiliteitsgebouwen uitgeven. Daarnaast ben je bevoegd om nieuwbouw woningen en utiliteitsgebouwen ten behoeve van het definitieve energielabel op te nemen en af te melden.