Onverhoopt een conflict: wat doe je nu als ondernemer?

Ondanks dat maar weinig mensen het willen, komt een groot deel van de Nederlanders regelmatig in een conflictsituatie terecht. Dit kan op werkelijk heel veel terreinen gebeuren. Ook ondernemers kunnen met een zakelijk conflict te maken krijgen. Denk aan een klant die gaat klagen over de geleverde werkzaamheden.

Ook op privégebied kunnen conflicten voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een conflict met je huisbaas krijgen over de voorgestelde huurverhoging, of je kunt een onredelijk voorstel van je werkgever hebben gehad dat met zoveel druk gepresenteerd werd dat je bijna niet kunt weigeren. Het kan gebeuren dat je een bestelling hebt geplaatst bij een bedrijf en dat deze firma vervolgens niet levert wat het je beloofd heeft.

Je ziet het: een juridisch conflict kan zo ontstaan. Wat belangrijk is, is dat je een dergelijk conflict op de juiste manier kunt oplossen. Dat kun je doen op twee manieren en wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn in dit artikel.

Rechtshulp zonder verzekering

Sommige mensen / ondernemers hebben bijna nooit conflicten. Het is om die reden dan ook niet nodig om een doorlopende rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Betekent dit dan ook dat wanneer je wel een keer in een conflict raakt, je helemaal geen hulp kunt vragen? Uiteraard niet! Het betekent echter dat je een andere weg moet bewandelen, namelijk die van rechtshulp zonder verzekering. Bij Univé kun je namelijk ook eenmalig een jurist in de arm nemen.

Het idee is eenvoudig: je gaat even naar de site en daar kijk je bij ‘rechtshulp on demand’. Vervolgens krijg je een vragenlijst gepresenteerd die je moet invullen. Op basis van deze lijst wordt gekeken welke jurist jou het beste kan helpen. Daarna krijg je een prijsopgave te zien. Dit zijn alle kosten die je moet betalen voor de hulp die je van de jurist zult ontvangen. Het voordeel aan rechtshulp on demand is dat je precies weet waar je aan toe bent, gelijk hulp kunt krijgen en altijd kunt samenwerken met een specialist zonder dat je ergens langdurig aan vastzit.

Rechtshulp met een verzekering

Wanneer je regelmatig een beroep wilt doen op een ervaren jurist, dan kan het de moeite waard zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze verzekering loopt het hele jaar waardoor jij er zeker van kunt zijn dat je altijd juridisch advies kunt inwinnen. Het is altijd goed om een contract dat je voorgelegd krijgt, even voor te leggen aan een jurist.

Of wanneer je een grote order bij een bedrijf geplaatst hebt, de orderbevestiging en de voorwaarden even te laten controleren door iemand met verstand van zaken. Op die manier voorkom jij dat je dingen toezegt die niet in je voordeel zijn. Kijk even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om te zien hoe je vandaag nog een polis kunt afsluiten.

Snel een oplossing voor jouw conflict

Wanneer je een jurist in de arm besluit te nemen, dan kun je er zeker van zijn dat je op een professionele manier werkt aan de oplossing van jouw probleem. Wacht daarom ook niet te lang met het inschakelen van een deskundige. Hoe eerder je hulp inschakelt, hoe beter het vaak is. Doe je voordeel met de tips uit deze blog!