5 Redenen om je online training goed te beveiligen

Je kunt een online training op meerdere manieren aanbieden aan online cursisten. Helaas is niet elke manier even veilig, zowel niet voor jou als voor je studenten. Het is belangrijk om je online training goed te beveiligen, om onnodige problemen te voorkomen en ook om geen dief van je eigen portemonnee te worden.

Bij het online academy platform Skillba profiteer je altijd van een optimale beveiliging van je hele online academy en alles wat daarbij hoort. Wij geven je meer inzicht in waarom dat zo belangrijk is.

Online training optimaal beveiligen

We weten allemaal hoe kwetsbaar internet kan zijn en hoe kwetsbaar je als persoon op internet kunt zijn. Online veiligheid is belangrijker dan ooit, om meerdere redenen. Het is niet alleen voor jou belangrijk dat je online training goed beveiligd is, maar dit is ook voor je online cursisten belangrijk. We moeten ons voortdurend bewust zijn van de online risico’s en de nodige maatregelen nemen om alles veilig te houden. Wij geven je een overzicht van 5 belangrijke redenen om je online training optimaal te beveiligen.

1. Je verhoogt het vertrouwen

Wanneer duidelijk is dat jouw online training goed beveiligd is, dan geeft dit een duidelijk signaal af aan mensen die jouw cursus willen volgen. Het maakt al verschil op wat voor URL jij jouw online training aanbiedt. Gebeurt dit via een http-website (niet beveiligd), dan verkoop je gegarandeerd een stuk minder online trainingen dan dat je dit doet via een https-website (wel beveiligd). Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Een goed beveiligde online training zorgt gewoon direct voor meer vertrouwen bij je potentiële online cursisten.

2. Je beschermt de informatie van online cursisten

Het is belangrijk om je eigen gegevens te beschermen én om de persoonlijke informatie van jouw online cursisten te beschermen. Je wilt niet meemaken dat je te maken krijgt met een hacker die ervoor zorgt dat de persoonlijke informatie van jou en je online studenten op straat komt te liggen. Bij Skillba maken we regelmatig gebruik van ethisch hackers, zodat we zeker zijn van een maximale beveiliging. Dit betekent uiteraard ook dat jouw online academy aan alle AVG-regels voldoet.

3. Je maakt doorverkoop van je online training onmogelijk

Eén van de mogelijkheden is het aanbieden van een online training in pdf-formaat. Het is zonder twijfel een makkelijke manier. De online cursist kan het bestand downloaden en direct beginnen met leren. Een heel belangrijk nadeel hiervan is wel dat er weinig sprake van beveiliging en controle is. De online cursist kan het pdf-bestand via de mail gewoon aan iemand anders doorsturen. Deze persoon zal jouw online training dan niet meer kopen. Op deze manier word je een dief van je eigen portemonnee. Met een goede beveiliging kun je dit voorkomen.

4. Jouw cursusinhoud komt niet openbaar in Google

Je wilt dat jouw online training gevonden wordt via Google, maar je wilt natuurlijk niet dat de inhoud van je training vindbaar is in Google. Ook in dat geval zal je jouw online trainingen niet meer verkopen. Mensen gaan geen online training kopen als ze deze ook via Google helemaal kunnen inzien. Een goede beveiliging van je online training voorkomt dat de inhoud van je training via zoekmachines beschikbaar is.

5. Je houdt de volledige controle over je online training

Het is belangrijk om gewoon zelf de volledige controle over je training te houden. Je wilt weten wanneer jouw online studenten inloggen, waar zij zich bevinden in je online training en wat zij precies doen. Het is goed om een tijdslimiet aan je online training te koppelen, zodat online cursisten niet eindeloos lang toegang tot de lessen hebben. Je kunt alleen zelf de controle houden als je zorgt voor een goed georganiseerde en veilige leeromgeving.

Skillba garandeert een optimale beveiliging

Jouw online training hoort gewoon optimaal beveiligd te zijn, voor jezelf en voor je online studenten. Bij Skillba open je jouw eigen online academy en wij zorgen voor een maximale beveiliging. Uiteraard onderwerpen wij de online veiligheid regelmatig aan tests om de beveiliging te kunnen blijven garanderen. Wil jij jouw online trainingen gaan verkopen vanuit een optimaal beveiligde online academy? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Maak online een account aan en ontdek kosteloos wat Skillba jou allemaal te bieden heeft.