Online marketing freelancer worden? Deze verzekeringen zijn onmisbaar

Wil je als online marketing freelancer aan de slag? Zorg dan dat je alles goed geregeld hebt voordat je met jouw werkzaamheden begint. Sluit bijvoorbeeld de juiste verzekeringen af. Helaas zien we vaak genoeg dat online marketing freelancers niet goed verzekerd zijn. Dit komt vooral doordat een verzekering geld kost. Je betaalt er immers premie voor. Toch kun je er ook veel geld door besparen.

Reden genoeg om verzekeringen af te sluiten. Maar welke verzekeringen zijn onmisbaar als online marketing freelancer? Wij zetten er hier een paar op een rijtje. Doe er je voordeel mee!

1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Freelancers die zich bij de Kamer van Koophandel inschrijven, kiezen vaak voor de rechtsvorm eenmanszaak. Logisch, want je bent zelf immers de enige die binnen het bedrijf aan het werk is. Als je een groot aantal klanten hebt, komt er ongetwijfeld genoeg geld binnen om van rond te komen. Toch is dit niet vanzelfsprekend. Je kunt namelijk arbeidsongeschikt raken. Als dit je als zzp’er overkomt, komt er geen geld meer binnen. Je bent immers niet in staat om te werken en er is niemand die jouw werk over kan nemen.

Om te voorkomen dat je door arbeidsongeschiktheid in de financiële problemen komt, sluit je een AOV verzekering af. Hiermee zorg je namelijk voor een financieel vangnet voor jezelf. Kun je niet werken als gevolg van arbeidsongeschiktheid? Dan ontvang je iedere maand een uitkering. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de keuzes die jezelf hebt gemaakt bij het afsluiten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

2. Aansprakelijkheidsverzekering

Naast een arbeidsongeschiktheidsverzekering is het als online marketing freelancer ook verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het werk dat jij aflevert kan bijvoorbeeld financiële of materiële schade veroorzaken bij anderen. Dit was ongetwijfeld niet jouw doel, maar je wordt er waarschijnlijk wel voor aansprakelijk gesteld. Om te voorkomen dat je dergelijke kosten uit eigen zak moet betalen, sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af.

Als online marketing freelancer kun je twee verschillende soorten aansprakelijkheidsverzekeringen afsluiten. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade aan (spullen van) anderen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft betrekking op schade die je veroorzaakt vanuit het beroep dat je beoefent. Om te voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt, raden wij je aan je goed te verdiepen in de aansprakelijkheidsverzekering.

Wat kosten deze verzekeringen?

Ben je overtuigd van het belang van de twee verzekeringen die we hierboven uitlichtten? Dan wil je ze mogelijk allebei afsluiten. Voordat je dit doet, ben je ongetwijfeld benieuwd wat dit jou gaat kosten. Dit is op voorhand niet te zeggen, want de premie verschilt per verzekering. Bovendien kun je beide verzekering (deels) zelf samenstellen, waardoor je invloed hebt op de kosten. Je kunt overigens wel de kosten van een aansprakelijkheidsverzekering en AOV berekenen. Hier kom je op het internet een aantal handige tools voor tegen. Op deze manier krijg je een indruk van de premie die je kwijt bent als jij je verzekert voor arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.