Geef je nieuwsbrief een boost met een video

Heb jij wel eens gecheckt hoeveel nieuwsbrieven jij via de mail krijgt aangeboden? Gemiddeld ontvangen we er, gevraagd of ongevraagd, vaak honderden per week. Hoeveel van deze mails open je daadwerkelijk? En als je ze opent, hoe vaak gebeurt het dan dat je echt de hele mail leest? Een groot deel van de digitale nieuwsbrieven wordt ongeopend verplaatst naar de digitale prullenbak.

Een ander deel wordt wel geopend, maar daarna direct weggegooid zonder ook maar een woord te lezen. Je screent de mail even snel, ziet niets dat direct aanspreekt en verwijdert de mail. Waar of niet? Waarom zou dit met jouw digitale nieuwsbrief dan anders gaan?

👉 Jouw nieuwsbrief heeft dé factor nodig om wel geopend én gelezen te worden. Voeg een video toe! Met Laposta is dat heel eenvoudig!

Video is ook onmisbaar in digitale nieuwsbrieven

Als je een e-mailmarketingtrechter hebt, dan moeten video’s daar deel van uitmaken. Dit klinkt misschien wat kort door de bocht, maar het is zeker waar. Videocontent wordt met de dag belangrijker en beperkt zich zeker niet tot social media. Natuurlijk, als je keuzes moet maken, dan is het altijd beter om videocontent op social media te posten. Maar, als je voldoende tijd hebt of je besteedt het uit, dan is het zeker ook een goede optie om video toe te voegen aan je mailverkeer naar prospects en klanten, dus aan je digitale nieuwsbrief.

Waarom video toevoegen aan je digitale nieuwsbrief?

Video’s zijn niet alleen relatief eenvoudig te maken, maar ze kunnen je mailverkeer ook veel persoonlijker maken. Tegenwoordig hechten consumenten veel waarde aan persoonlijkheid. Mensen willen geen zaken doen met bedrijven, maar met de personen achter de bedrijven. Het is daarom belangrijk om een zogenaamd ‘gezicht’ aan je bedrijf te geven, een karakter, een imago.

Dit doe je het best door middel van video. Het opnemen van video in een e-mail leidt zelfs tot een toename van 200 – 300 procent in klikfrequentie. Dit geeft direct aan hoeveel extra succes je met je digitale nieuwsbrief kunt bereiken als je er alleen maar een video aan toevoegt.

Een korte video zorgt voor een groot effect

Je video hoeft niet heel lang te zijn als je deze aan je digitale nieuwsbrief toevoegt. Neem een ​​paar minuten de tijd om een ​​paar waardevolle tips voor je lezers op te nemen en ze zullen het waarderen. Het zijn videomails als deze die opvallen in een zee van andere mails die jouw leads waarschijnlijk ontvangen. Jouw video is dé factor die ervoor zorgt dat mensen jouw mail wel bekijken, in plaats van deze direct naar de digitale prullenbak te verplaatsen. Een relatief korte tijdsinvestering kan dus al zorgen voor een groot effect. Daar kan ieder bedrijf voordeel mee bereiken.

Maak je video’s snel, effectief en creatief

Een ander belangrijk punt is natuurlijk wel dat je de juiste video’s aan je nieuwsbrieven toevoegt. Kies voor interessante onderwerpen, bied waarde aan de kijker en krijg er waardering voor terug. Vind je het lastig om sterke videocontent te maken, of heb je hier eenvoudigweg niet de tijd, de middelen of de inspiratie voor?

Dan helpen wij je natuurlijk graag. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je vrijblijvend meer over wat wij precies voor je kunnen betekenen.