Nieuwe mogelijkheden voor Canvas advertenties op Facebook

Tijdens Cannes Lions 2016 heeft Facebook enkele interessante nieuwtjes aangekondigd. Eén van deze nieuwtjes was dat er meer functies bij zullen komen voor ondernemers. Een belangrijke verbetering die voor de deur staat is het toevoegen van mogelijkheden voor het maken van creatieve Canvas advertenties.

Ontwikkelingen voor Canvas advertenties op Facebook

De Canvas advertenties op Facebook werden in 2015 ontwikkeld en bestaan in Nederland vanaf maart 2016 in de huidige vorm. Het is dan ook zo dat deze nog relatief nieuw zijn. Toch bevallen de Canvas advertenties op Facebook zo goed dat er nu al extra’s worden gerealiseerd voor meer functies binnen de Canvas advertenties van Facebook.

Wat zijn Facebook Canvas advertenties?

Met Facebook Canvas kunnen ondernemers op een mooie manier adverteren op het sociale netwerk. Zo kan er bijvoorbeeld een carrousel worden gemaakt en er kunnen visuele elementen worden gebruikt, waaronder videomateriaal, tekstvakken, producten, fotomateriaal en buttons. Hierdoor kunnen alle ondernemers een goede visuele ad maken met Canvas advertenties op Facebook.

Nieuwe mogelijkheden

Een nieuwe Canvas advertentie moet op Facebook sneller gelanceerd kunnen worden volgens het sociale netwerk, dus hier worden meer mogelijkheden voor gerealiseerd. Canvas advertenties kunnen niet meer alleen worden gelanceerd als daadwerkelijke Facebook ads, maar kunnen straks ook gewoon op de zakelijke page op Facebook worden geplaatst. Het zal gemakkelijker worden om een Canvas advertentie te reviewen en het wordt eenvoudiger voor designers en marketeers om samen te werken op het sociale platform.

Beter inzicht in Canvas prestaties

Tot slot werkt Facebook aan het verbeteren van prestatie-inzichten. Het wordt makkelijker om de bekijken hoe een Canvas advertentie het op Facebook doet. Er wordt een helder inzicht in de prestaties gerealiseerd waarin men bijvoorbeeld ook kan zien hoeveel klikken er per advertentieonderdeel worden gerealiseerd.

Optimaal adverteren op Facebook?

Wil jij ook meer uit je Facebook advertenties halen en ben je benieuwd wat jij kan doen om je positie op het sociale netwerk nog te verbeteren? Onze Facebook training is ideaal om alles te leren over het bereiken van succes op Facebook.