Nieuw op Twitter? Deze termen moet je kennen!

Veel bedrijven hebben nog geen account op Twitter. Hier zijn natuurlijk meerdere redenen voor, maar een heel belangrijke reden is wel dat Twitter gewoon niet goed begrepen wordt. Dit heeft vooral te maken met al die termen op het sociale netwerk.

Twitter heeft een eigen taalcode

“Je plaatst even een tweet met een goede hashtag, gevolgd door een RT verzoek. Dan krijg je waarschijnlijk op de korte termijn al een DM. Hou ook je TL even in de gaten.” Veel mensen kunnen een bericht als deze goed lezen, maar mensen die niet bekend zijn met Twitter, en dus nog moeten gaan beginnen, hebben geen idee waar het over gaat. Dit zorgt ervoor dat Twitter veel nieuwe accounts misloopt.

Wij maken de termen helder!

Op Twitter wordt veel gebruik gemaakt van termen die erg kort zijn. Dit is er al snel ingeslopen wegens het feit dat je maar 140 tekens mag gebruiken. Nadeel is wel dat veel mensen die nieuw zijn op Twitter helemaal niks meer snappen van de tweets. Wij leggen je de belangrijkste termen uit.

DM

DM staat voor Direct Message, ofwel een direct bericht. Als iemand je vraagt om even een DM te sturen, dan is het dus de bedoelding dat je een privé bericht stuurt. Dit bericht komt niet openbaar op Twitter te staan.

@ of Reply

Dit is een reactie van jou of juist naar jou toe gericht. Het gaat hier om tweets, ofwel berichten, die worden gezien door Twitteraars die zowel jou als de ontvanger / verzender volgen.

# of Hashtag

Een hashtag, het teken #, wordt geplaatst vóór een bepaald woord of een woordenreeks. Wanneer je vervolgens hierop klikt, dan krijg je een overzicht van alle tweets die zijn geplaatst met hetzelfde woord (of woordenreeks) achter de #.

RT

RT staat voor Retweet. Dit is eigenlijk het forwarden van een tweet die door een ander is geplaatst. Plaats je zelf een tweet en wil je dat deze gedeeld wordt door anderen? Dan kan je er een RT verzoek bij plaatsen. Vaak zien we dan ‘Please RT’ of ‘RT aub’ bij staan. Je vraagt anderen dan om jouw tweet te forwarden.

TL

De TL is je TimeLine. Als je mensen volgt op Twitter, dan komen hun tweets allemaal op een pagina te staan, zodat je gemakkelijk kan zien wie wat heeft geplaatst. Deze pagina wordt de timeline genoemd.

Verder op weg?

Bovenstaande begripsomschrijvingen maken waarschijnlijk al heel wat duidelijk aan mensen die nog kennis moeten / willen gaan maken met Twitter. Onze Twitter training is natuurlijk ideaal als je nog wat verder op weg geholpen wilt worden in de wereld van tweets en hashtags.