Nieuw logo voor Windows 8

De afgelopen jaren is het logo van Windows een van de meest herkenbare logo’s ter wereld geworden. Iedereen kent de wuivende vlag met vier kleuren, zowel op een positieve als negatieve manier wanneer het systeem weer eens niet werkte. Als je kijkt naar de verschillende logo’s van Windows van de afgelopen jaren, dan zie je dat er een lijn is ingezet richting een steeds strakker design.
 

Tijd voor verandering

Microsoft is afgestapt van het logo met de vier bekende kleuren: rood-groen-blauw-geel en heeft een monochromatisch logo ontwikkeld. Dit logo is direct, maar wel onbekend. Dit sluit prima aan bij de plannen omtrent de nieuwe Windows 8 versie waarin er met blocks gewerkt gaat worden.

Het logo lekte vorige week uit op een Chinese website, maar nu is het officieel. Dit is het nieuwe logo van Windows 8!
Windows 8 official logo
 

Mening over het nieuwe logo van Windows 8

Persoonlijk vind ik het geen sterk logo en ik zou het niet direct associëren met Microsoft of Windows 8. Vernieuwing is belangrijk, maar het moet dan wel in stijl blijven van wat je al hebt opgebouwd. Vergelijk het met de bekende appel van Apple. Zij zullen deze (hoop ik) nooit veranderen in een peer, want dan zijn ze al hun herkenbaarheid in een klap kwijt. Dit logo doet mij meer denken aan een metro of bus maatschappij.

Wat vind jij van het nieuwe logo? Spreekt het je aan of heb je er niets mee? Laat hieronder een reactie achter!