5 Must-haves voor mannen op kantoor

Het leven op kantoor kan voor veel mannen soms saai aanvoelen. Continu klusjes uitvoeren van collega’s, eindeloos vergaderen en slaapverwekkende gesprekken met collega’s van een andere generatie. Het is tijd dat je je kantoorleven een boost gaat geven! Je hoeft niet gelijk van baan te wisselen, want met een paar kleine aanpassingen vliegen de uren voorbij!

In dit artikel delen we vijf must-haves voor mannen op kantoor. Ben je op zoek naar meer tips en tools? Kijk dan eens op MNLK.nl.

1. Een goede Spotify playlist

Zonder een goede beat op de achtergrond ligt de productiviteit vaak niet erg hoog. Wij luisteren via de Spotify Web Player altijd naar artiesten als Armin van Buuren, Tritional, Arty en Rodg. Het voordeel van Spotify is dat er een groot aanbod is aan muziek en dat ze aan de hand van jouw smaak een afspeellijst maken. Natuurlijk kun je ook zelf een playlist maken. Spotify kost een paar euro per maand, dus dat valt reuze mee.

2. Trainingsset

Fit blijven als man is niet alleen mentaal belangrijk, maar ook fysiek. Een zittende kantoorbaan doet je lichaam op langere termijn niet veel goeds. Dagelijks 10.000 stappen zetten op kantoor om gezond te blijven, is voor velen een uitdaging. Lopen is een optie, maar er zijn ook diverse trainingssets die je gemakkelijk mee kunt nemen op kantoor. Daag je collega’s uit met een kettlebell work-out, push-up challange of ga planken.

Foto via: megagadgets.nl

Je hoeft niet gelijk te gaan trainen richting bodybuilding, maar een beetje bewegen kan vaak geen kwaad. Door ook wat lichte krachtoefeningen tussendoor te doen, blijft je geest scherp. Je zult merken dat sporten een goede break is tijdens je werkdag.

3. Hippe koffiemok

Het is afgelopen met die saaie papieren bekertjes of die lelijke mokken van Ikea. Een echte man heeft zijn eigen koffiemok op kantoor. Er zijn tientallen mooie mokken online te verkrijgen. Hier op kantoor hebben we allemaal verschillende mokken. De mooiste is wel een mok van Donkey Kong. Lekker retro, maar wel mooi. Hieronder zie je nog wat leuke mokken die passen bij de moderne man.

Met je eigen mok val je op en zet je een statement. Iedereen weet op den duur dat het jouw mok is en bij een opvallende mok zullen ze altijd om een uitleg vragen. Zo heb je weer een aantal leuke gesprekken!

4. Stapel management boeken

Een bekend spreekwoord is: ‘wie leest, die blijft’. Door te lezen, krijg je nieuwe ideeën om je verder te ontwikkelen. Koop daarom regelmatig nieuwe management boeken. Wij hebben hier op kantoor ook stapels met boeken liggen. We hebben ze niet allemaal gelezen, maar het is wel motiverend om ernaar te kijken. Enkele aanbevelingen om nu te lezen zijn:

  • Veranderen Bouwen Groeien – Jos van den Berg
  • 101 Social media Posts – Leon Tindemans
  • Profit First, Mike Michalowicz

5. Retro game set

Naast inspanning, is ontspanning op kantoor erg belangrijk. Gamen is een prima optie om samen met collega’s of alleen te doen. De nieuwste Playstation is zeker leuk, maar Super Mario Kart op de Super Nintendo is nog leuker! Retro gaming is helemaal terug aan het komen! De kwaliteit van de games is niets volgens de standaarden van nu, maar het is oh zo leuk om te doen! Een echte must-have voor op kantoor.

We hopen dat deze suggesties je hebben geholpen!