Must-have software voor online ondernemers

Bij het starten van ieder bedrijf komen kosten kijken. Waar het vroeger duur was om te starten als online ondernemer, valt dat vandaag de dag allemaal reuze mee. Na je inschrijving bij de KvK kun je direct aan de slag met ondernemen. Je zult echter wel software nodig hebben om veilig en snel te kunnen werken. In deze blog bespreken we wat je echt nodig moet hebben!

Online software kopen

De tijd dat je naar de winkel ging of online een Cd-rom bestelde met een licentiecode ligt ver achter ons. Als je snel een licentiecode en de juiste software nodig hebt, dan bestel je dat gewoon online. Online keys bestellen is erg eenvoudig en je kan gewoon met iDeal afrekenen. Vaak heb je binnen enkele minuten de code in je mailbox en de link naar de software welke je kunt downloaden.

Software voor ondernemers

Snel en veilig werken klinkt voor iedere ondernemer aantrekkelijk. Zeker als je een online ondernemers bent met een digitale academy. Je zakelijke leven speelt zich dan af op je laptop of pc. Je wilt daar natuurlijk de beste software hebben. Dit zijn volgens ons vier handige programma’s die je zeker moet hebben!

1. Microsoft Windows 11

Het gevecht tussen Apple en Microsoft is al jaren gaande, maar steeds meer ondernemers kiezen voor Microsoft. Het werkt fijner, sneller en er is een betere ondersteuning. Vrijwel iedere jaar komt er een nieuwe versie. Het is zeker aan te raden om je (nieuwe) computer te voorzien van Windows 11. Deze nieuwe versie van het populaire besturingssysteem bevat allerlei handige snufjes en programma’s om optimaal te kunnen werken.

Wij zijn al sinds 2011 fan van Windows en werken er dagelijks mee op alle computers hier op kantoor. Ook bij klanten tijdens onze social media trainingen komen we meer Microsoftcomputers tegen met Windows.

2. Microsoft Office 2021

Voor het maken van offertes, berekeningen uitvoeren, het versturen van je mail en presentaties maken is er eigenlijk maar één oplossing die je echt moet hebben. Met het stabiele Microsoft Office 2021 heb jij alle programma’s op je computer om zorgeloos te ondernemen. Door de hoge betrouwbaarheid van deze programma’s ben jij ervan verzekert dat je een positieve indruk maakt op je klanten.

Je bent met Outlook nooit meer e-mails kwijt en je offertes zien er in Word altijd netjes uit. Er gaat geen dag voorbij waarop wij niet met Office 2021 werken. De software van Microsoft is betrouwbaar, makkelijk te installeren en altijd up-to-date.

3. Eset Internetbeveiliging

Zonder een goede beveiliging van je computer ben je kwetsbaar voor hackers en ransomware. We zien dagelijks berichten voorbij komen dat bedrijven slachtoffer worden van digitale inbraken. Ook dit kan jou overkomen. Je hoeft, maar (per ongeluk) op een verkeerd linkje in een e-mail te klikken en hackers nemen je computer over.

Met Eset Internetbeveiliging ben jij continu goed beveiligd tegen aanvallen op je computer. Het grote voordeel van Eset ten opzichte van Norton en McAfee is dat het een zeer licht programma is om te draaien. Je computer staat dus niet de hele tijd te loeien en op vol vermogen te draaien.

Gebruik altijd legale software

Het kan soms verleidelijk zijn om van een oom of een vriend software te krijgen. Gratis is immers altijd goed, zul je denken. Helaas is dit niet het geval. Door het gebruik van illegale software krijg je vaak geen updates en loopt je computer een beveiligingsrisico. Gelukkig is het kopen van legale software erg voordelig. Loop dus geen onnodig risico en koop altijd een eigen licentiecode.