Minitree: een appelboom op mijn balkon

Begin dit jaar gaf ik een presentatie op de Infodag Fruitteelt van Wouter van Teeffelen over het gebruik van social media. Na afloop van de presentatie kreeg ik als bedankje een minitree. Een wat…? Ik kreeg een minitree, dit is een fruitboom waar gegarandeerd fruit aan komt en waar je geen onderhoud aan hebt. De minitree staat op mijn balkon en ik ben erg benieuwd of hij fruit gaat geven.

Wat is een Minitree?

Het idee van een minitree is enkele jaren geleden ontstaan bij Fleuren Boomkwekerij uit Baarlo. Veel consumenten willen graag een fruitboom in hun tuin, maar weten niet goed hoe ze die moeten verzorgen. De minitree is een fruitboom waar je niets aan hoeft te doen. Alleen water geven, op een zonnige plek zetten en afwachten.

Verschillende fruitbomen

Er zijn verschillende soorten bomen te verkrijgen. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten appelbomen zoals: Rosalie, Goldlane, Redlane, Moonlight, Redspring, Geboorteboom, Geschenkboom en een felicitatieboom. De prijzen liggen tussen de 20 en 35 euro per boom. Maar je kunt ook kiezen voor een peren- of kersenboom.

Mijn appelboom

Ik heb mijn appelboom in een ruime pot gezet op mijn balkon in Leerdam. Momenteel is het niet veel meer dan een kaal boompje, maar hopelijk gaat hij snel bloeien. Volg mij op Twitter om regelmatig updates over o.a. de boom te ontvangen.

minitree voorjaar appelboom