Mini-Social Media workshops voor Graveon

Op 22 mei heb ik in samenwerking met Reclamebureau DplusM een social media avond verzorgd voor de ondernemersvereniging van Grave, Graveon. Tijdens een warme zomerse avond trapte Mark de Bruijn af met een presentatie over de huidige stand van zaken omtrent social media. Tijdens zijn presentatie kwamen onderwerpen ter sprake zoals hoe we van print naar online zijn gegaan en dat we alles steeds meer op een mobile device gaan doen.

Mini-workshop Twitter

Na de presentatie van Mark, splitste de groep en gaf ik een mini-workshop Twitter. Hierin kregen de aanwezige retailers in 40 minuten een aantal praktische tips over hoe zij Twitter kunnen inzetten voor meer naamsbekendheid. Door foto’s te maken van producten en een verhaal te vertellen over een product zal een koper veel sneller het product kopen. Ik liet een aantal voorbeelden zien over de impact van Twitter en YouTube voor hun online vindbaarheid.

Mini-workshop Social media strategie

Ondertussen kregen de zakelijke dienstverleners een mini-workshop van Mark de Bruijn over het opzetten van een social media strategie. Mark keek hierbij vooral naar wat de doelen van de ondernemers zijn en wat zij willen bereiken met de verschillende sociale media. Het was een zeer verhelderende sessie waar ook met een kritisch oog gekeken werd naar de nieuwe ontwikkelingen.

Mini-workshop LinkedIn

Vervolgens kregen de zakelijke dienstverleners een mini-workshop over het gebruik van LinkedIn. Vele hadden hun profiel nog niet op 100%, maar na wat praktische tips waarom dat zo belangrijk was waren de meeste hun profiel al direct aan het aanpassen. LinkedIn is voor veel ondernemers steeds belangrijker, in de mini-workshop kwamen veel vragen die ik niet allemaal kon beantwoorden ivm de tijd, maar die ik wel beantwoord in een LinkedIn training.

Sfeerimpressie van de avond

In de onderstaande video is een korte sfeerimpressie te zien van de avond.

Een social media presentatie voor uw ondernemersvereniging?

Als u op zoek bent naar een interactieve en informatieve avond over de mogelijkheden van social media, neemt u dan eens gerust contact met ons op. Ik verzorg dan graag een presentatie die aansluit bij de kennis van uw groep. Meer informatie is te vinden op de pagina: social media spreker.