Je mindset tijdens koude acquisitie verbeteren

Koude acquisitie gaat je niet in de koude kleren zitten, zeker niet als je het niet aan de spreekwoordelijke lopende band doet. Veel bedrijven die zich niet al te vaak bezighouden met koude acquisitie vinden het toch een lastige taak. Vaak drukken zij een telefoonnummer in met de gedachte dat het toch niks zal worden, en hier wordt de eerste fout al gemaakt.

Verbeter je gedachten, verbeter je kansen

De manier waarop jij denkt heeft effect op meer zaken dan waar jij je bewust van bent. Door je meer te focussen op je mindset en vooral op het verbeteren van je mindset kun je meer bereiken met koude acquisitie. Met warme acquisitie trouwens ook. Wij geven je drie praktische tips om je mindset en je kansen te verbeteren.

1. Verwacht altijd succes

Een nummer intoetsen met het idee dat je het gesprek waarschijnlijk voor niets aan zal gaan is een heel slecht begin. Als jij het gesprek instapt met een lach op je gezicht, letterlijk, dan merkt je gesprekspartner dit direct. Wanneer jij van tevoren al succes verwacht, dan maak je de kans op succes vanzelf groter. Je stem en je toon passen zich namelijk aan op jouw gedachten.

2. Neem een actieve houding aan

Een actieve houding is belangrijk. Je kunt dit zelfs eens testen. Ga maar eens een telefoongesprek voeren als je languit op de bank ligt en doe het vervolgens nog eens terwijl je heen en weer ijsbeert. Er zijn mensen die dit hebben getest en het blijkt dat je daadwerkelijk minder vlot overkomt wanneer je onderuit zit of zelfs languit ligt. Jij wilt motiveren, inspireren en overtuigen. Daar moet je lekker vlot en spontaan voor zijn. Zorg er dus voor dat je minimaal rechtop zit, maar liever nog staat of loopt tijdens het gesprek. Je voelt je direct actiever en dit heeft een positief effect op je mindset.

3. Zorg dat je ontspannen bent

Heb jij wel eens tegenover een verkoper gestaan in een winkel die nog maar net aan de allereerste dag begonnen was? Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat de verkoper wat stotterde, wat stuntelde en nog wat onwetend was, tenzij het een natuurtalent was uiteraard. Je merkt altijd wanneer iemand onzeker is en dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor de mensen die jou aan de telefoon krijgen. Gooi al je onzekerheid overboord en stap vol vertrouwen en ontspannen het gesprek in. Ga desnoods middenin de rustgevende natuur staan. Tegenwoordig is het allemaal mogelijk. Het verbetert je mindset en verhoogt je kans op succes.

Zie je het echt niet zitten?

Koude acquisitie is gewoonweg niet voor iedereen weggelegd, zeker niet meer in deze tijd, waarin we toch veel digitaal doen. Zie jij het echt niet zitten, maar is het eigenlijk wel nodig om je social media leads de juiste opvolging te bieden? Dan kun je de acquisitie natuurlijk ook uitbesteden.