Microsoft’s Bing AI & Image Generator beschikbaar voor iedereen

Bijna drie maanden na de lancering van ChatGPT en GPT-4 Powered Bing voor een beperkt aantal mensen, stelt Microsoft alle functionalisteen nu beschikbaar voor alle gebruikers. Er is geen wachtlijst, zolang de gebruiker maar ingelogd is op de zoekmachine via de Microsoft’s Edge-browser. We zijn natuurlijk benieuwd naar de mogelijkheden en verruilde Google Chrome even voor Edge.

Tip: Benieuwd naar de kansen met AI? Volg onze online ChatGPT training!

Bing AI had slechte start

Toen Microsoft’s nieuwe Bing-zoekmachine in februari van dit jaar debuteerde, werd het bekritiseerd vanwege vreemd gedrag. Bing AI haalde voor het eerst de krantenkoppen om de verkeerde redenen, van het manipuleren van gebruikers tot het chanteren van hen en zelfs verliefd worden op sommigen van hen. Microsoft heeft echter aan zijn AI-aangedreven Bing gewerkt en sindsdien is het een lange weg gegaan.

Volgens de meest recente blogpost van het bedrijf heeft Bing nu meer dan 100 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. De nieuwe Bing kan gebruikers helpen met zoeken, het genereren van afbeeldingen, het bieden van samenvattingen van webpagina’s en het helpen van mensen bij het schrijven van content, onder andere dingen. Microsoft is nu van plan om de mogelijkheden van Bing verder uit te breiden om zijn gebruikers beter van dienst te zijn.

Wil je de nieuwe Bing AI proberen? Ga dan naar: Bing.com/search

Einde van Bing’s wachtlijst

Voorheen konden alleen bepaalde gebruikers toegang krijgen tot Bing AI door zich aan te melden voor de wachtlijst. Gebruikers hoeven zich nu niet meer in te schrijven voor wachtlijsten en kunnen Bing AI direct gebruiken.

Microsoft kondigde het einde van de wachtlijst aan in een nieuwe blogpost: “Dankzij de enorme klantenadoptie, betrokkenheid en feedback zijn we klaar om de volgende stap te zetten en kondigen we aan dat de nieuwe Bing nu in Open Preview is en geen wachtlijst meer heeft. Dit betekent dat iedereen de nieuwe Bing en Edge gemakkelijker dan ooit kan uitproberen door zich aan te melden bij Bing met hun Microsoft-account.”

Tools begrijpen nu meerdere talen, waaronder Nederlands Bing’s afbeeldingsgeneratie-mogelijkheden worden ook veel gebruikt. Volgens het bedrijf is Bing Image Generator gebruikt om meer dan 200 miljoen afbeeldingen te produceren. Nu maakt het bedrijf de AI-aangedreven afbeeldingsgenerator toegankelijker door het uit te rusten met de mogelijkheid om meer dan honderd talen te begrijpen, waaronder Nederlands.

Bing Image Creator

We zijn met name benieuwd naar de Image Creator van Bing. Deze wordt uitgebreid naar alle talen in Bing – dat zijn meer dan 100 talen – zodat iedereen nu afbeeldingen kan maken in hun eigen taal”, aldus de blogpost van het bedrijf. Is de Bing Image Creator beter dan Midjourney? We geven hem het volgende prompt:

clown is juggling 5 yellow balls in the middle of a circus tent, the audience in the background laughs and looks happy.

Bing Image creator komt met onderstaande afbeelding. Op zich al niet een verkeerd resultaat, echter de gezichten zien er raat uit.

Midjourney komt met onderstaande afbeelding. De gezichten zijn veel beter en er zit meer details in de foto.

Waar gaat AI naartoe?

Met Bing, Bard en alle andere chatbots die naar verwachting zullen volgen, betreedt het internet onbekend terrein. Taalmodellen kunnen nu grote delen van het internet verwerken en de informatie op aanvraag reproduceren. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de informatie-economie.

Deze machines hebben echter nog steeds serieuze problemen. Een generatieve AI, zoals de GPT-geïnfuseerde Bing, weet niet per se wat waar is; het weet alleen wat het al heeft gehoord. Deze robots kunnen zelfs bronnen verzinnen om leugens te verdedigen. Niemand weet nog hoe je een einde kunt maken aan deze hallucinaties. Zelfs de “peetvader” van AI, die onlangs bij Google is vertrokken, heeft zijn bedenkingen geuit over de gevaren van AI. Het is een spannende nieuwe wereld.

Volg de AI trends

Als marketingmanager is het belangrijk op de hoogte te blijven van deze technologische ontwikkelingen en te begrijpen hoe de nieuwe mogelijkheden van Bing AI je marketingstrategieën kunnen beïnvloeden. Met een beter begrip van de huidige stand van AI en de potentiële impact op de informatie-economie, kun je beter inspelen op de veranderende behoeften van je klanten en je bedrijf positioneren als een innovator in de branche.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg een AI training waarin we alle technologieën doornemen. We laten je zien hoe je deze kunt implementeren om de effectiviteit van je marketinginspanningen te verbeteren en je concurrentievoordeel te vergroten.