Meer retweets? Gebruik de juiste url verkorter!

Als je met Twitter aan de slag gaat dan wil je je volgers naar interessante artikelen sturen. Wist je dat de keuze voor je kleine URL van grote invloed is op het aantal retweets en clicks? Waarschijnlijk heb je er nog nooit echt bij stil gestaan, maar uit onderzoek van Dan Zarella blijkt dat het beste kunt kiezen voor één specifieke url verkorter en hieronder is deze te vinden. Daarnaast geef ik je ook een aantal tips om meer retweets te krijgen.

De URL verkorter voor de meeste retweets

Op internet zijn er verschillende soorten URL-verkorters in omloop. Halverwege dit jaar heb ik al een lijst gemaakt van ongeveer 200 gratis url shortners, de keuze is dus enorm. Uit het onderzoek van Dan Zarella onder ruim 40 miljoen tweets blijkt dat bit.ly links, eerder worden geretweet dan linkjes van andere url shortners.

Uit dit onderzoek blijkt dat je beter geen gebruik kunt maken van Tinyurl.com. De kans dat een tweet met dat linkje erin geretweet wordt is erg klein.

Tip: Geef je tweet interessante inhoud

Als je bit.ly gebruikt en je wilt nog meer retweets, zorg er dan voor dat de inhoud interessant is. Vul je tweet met een pakkende zin waar je volgers op willen klikken. Vaak kopieer ik de kop van het artikel en deel deze, maar je kunt ook een eigen draai eraan geven. Dit kan je doen op drie manieren doen:
– Samenvattend (De beste manier om)
– Met een vraag (Wat is de beste manier..?)
– Als statement (Ik vind dat …)

Daarnaast moet je unieke keywords toevoegen aan je tweet. Zo zou je als eerste uitkomen uit de zoekmachine van Twitter en/of Google. Dan Zella geeft een top 10 met de meest voorkomende woorden in een tweet: jij, Twitter, please, retweet, blog, post, social media, gratis en help.

Wees dus uniek in je samenstelling van je keywords en Hashtags (#)!

Tip: Verstuur je tweet op het juiste moment

Probeer te achterhalen wanneer jouw volgers het meest online zijn en ga op die momenten een tweet versturen. De kans is zo groter dat jouw tweet gelezen wordt en dat je volgers op retweet zullen drukken.

Als je alles hebt gedaan uit dit artikel: een goede, korte tweet hebt geschreven, met een interessant onderwerp en op het juiste moment gepost, dan heb je volgers nodig. Ga op zoek naar minimaal 50 actieve Twitteraars die relevant zijn voor jou en ga ze volgen!

Meer weten over retweets en Twitter?

Wil je meer weten over het zakelijk gebruik van Twitter? Dan kun je altijd een Twitter training bij mij volgen. Neem met mij contact  op voor meer informatie en vergeet niet om dit artikel door te sturen naar je netwerk!