Meer fans op zakelijk Facebook

Meer fans op zakelijk Facebook: dat willen we natuurlijk allemaal! Hoe meer volgers je als bedrijf op Facebook hebt, hoe meer succes je uit het sociale kanaal kunt halen. Helaas is het niet zo dat het aantal fans op Facebook vanzelf vermenigvuldigd. Het kopen van nieuwe volgers op Facebook is al helemaal een slecht idee. Het kan je meer kosten dan je lief is. Maar hoe pak je het dan wel aan?

Gebruik deze tips voor meer interessante volgers

Natuurlijk wil je zo veel mogelijk volgers op je zakelijke Facebook pagina, maar er is iets dat nog veel belangrijker dan dat is. Dat is namelijk het feit dat het ook om waardevolle volgers moet gaan. Je wilt volgers op je zakelijke Facebook pagina die jouw bedrijf daadwerkelijk interessant vinden, die je bedrijf kunnen laten groeien en die je wellicht kunt omvormen tot klanten of zelfs ambassadeurs. Wij hebben 5 slimme tips voor je om daar een begin mee te maken.

1. Zorg voor dagelijkse activiteit

Eigenlijk moet je het opbouwen van een groep waardevolle volgers zien als een sport waar je je dagelijks mee bezighoudt. Bezoek je eigen zakelijke Facebook pagina elke dag, zoek actief contact met de volgers die je al hebt en post dagelijks interessante inhoud voor je doelgroep. Dit is de meest effectieve manier om vertrouwen en geloofwaardigheid te creëren.

2. Start langdurige discussies

De meest eenvoudige posts kunnen leiden tot lange en levendige discussies. Dit zijn de discussies die je nodig hebt, vooral omdat het je veel nieuwe waardevolle volgers op kan leveren. Maar hoe start je zo’n langdurige en levendige discussie? Vaak is een vraag om feedback genoeg. Vraag eens wat je volgers ergens van vinden of leg een statement voor en vraag of zij het er wel of niet mee eens zijn. Dit kan al voldoende zijn om een mooie discussie te starten.

3. Maak het makkelijk om te reageren

Zorg ervoor dat mensen makkelijk en snel kunnen reageren op jouw posts. Vraag hen niet naar hun levensverhaal – bij wijze van spreken – want het duurt lang om dat allemaal even in te tikken. Daarnaast duurt het voor jou ook lang om alles te lezen. Zorg ervoor dat je volgers met een kort antwoord kunnen reageren, zonder dat ze hier al te veel bij na hoeven te denken. Dit zorgt ervoor dat je meer reacties krijgt en ook van daar uit kun je verder bouwen aan een waardevolle discussie.

4. Zet testimonials in

Testimonials hebben een ongekende kracht op Facebook (en eigenlijk overal op internet). De getuigenissen van eerdere, tevreden klanten zijn ideaal om in te zetten voor het opbouwen van een optimale geloofwaardigheid. Dat is precies wat je nodig hebt. Zorg er wel voor dat je de testimonials op de juiste wijze verkregen hebt. Bied dus geen kortingen, gratis producten of andere beloningen aan in ruil voor een positieve testimonial. Dit kan je op een later moment tegen gaan werken.

5. Reageer!

We zien met regelmaat bedrijven op Facebook voorbij komen die even snel-snel iets op Facebook posten en vervolgens niet meer reageren op de reacties op die post. Alle activiteit op Facebook moet snel-snel, dus er wordt iets gepost en het blijft stil tot de volgende post even snel online ‘gemikt’ wordt. Dit is niet de bedoeling en zeker niet de manier om meer waardevolle volgers te krijgen. Reageer altijd! Hiermee kun je de interactie aangaan en zorg je voor meer waardering. Uiteindelijk levert dit je zeker meer waardevolle volgers op Facebook op.

Volg bij ons een Facebook training

Wil jij écht goed aan de slag met je zakelijke Facebook pagina, zodat je bedrijf ervan kan profiteren? Dan ben je bij ons welkom voor een effectieve Facebook training. Wij helpen je graag om ook jouw bedrijf succesvol te maken op Facebook.