Je marketing strategie op Instagram verbeteren: 5 tips!

Een goede marketing strategie op social media is natuurlijk tegenwoordig echt wel iets dat op je prioriteitenlijst hoort te staan. Als je nog geen social media marketing strategie hebt, dan wordt het echt tijd om deze te gaan maken. Iedere sociale netwerksite heeft hierbij een eigen aanpak nodig.

Met deze 5 tips verbeter jij direct je strategie op Instagram

Instagram behoort tot de snelst groeiende sociale sites van dit moment. Weet je dan er maandelijks meer dan 500 miljoen actieve gebruikers op Instagram te vinden zijn? Het is bijna niet voor te stellen. Wij helpen je graag op weg om je marketing strategie op Instagram te optimaliseren met de volgende 5 tips.

1. Vermijd directe reclame binnen je marketing strategie

Instagram is hét sociale netwerk dat gebruikers uitdaagt om creatief, origineel en op bijzondere wijze beeldmateriaal te creëren. Dit betekent dat Instagram gebruikers niet zitten te wachten op een onderneming die voortdurend directe reclame in de rondte ‘smijt’ op het netwerk. Natuurlijk is reclame wel welkom, maar ga wel creatief aan de slag, zoals er van je verwacht wordt.

2. Deel posts van je volgers

Je marketing strategie op Instagram moet er onder meer op gericht zijn om een goede band te creëren met je volgers. Hiervoor is het nodig om ervoor te zorgen dat jouw volgers het idee krijgen dat jij hen waardevol vindt. Hoe doe je dit? Door hun posts te delen! Wanneer een volger van jouw onderneming ziet dat deze onderneming een persoonlijke post heeft gedeeld, dan stijgt de algemene waardering voor je bedrijf direct.

3. Verbind je Instagram account met je website

Veel ondernemers hebben de wens om meer bezoekers op de website te ontvangen, terwijl andere professionals juist meer volgers op Instagram willen hebben. Wat dacht je van een klassieke win-winsituatie? Het is mogelijk om je Instagram account te verbinden met je website, waardoor je Instagram posts ook op je website worden weergegeven. Met een beetje moeite aan beide kanten zal het je ook aan beide kanten iets op gaan leveren.

4. De beste marketing strategie: kort en krachtig!

Zie jij ze ook wel eens voorbij komen; posts met een omschrijving waar je best wel even wat tijd voor mag reserveren? Het gebeurt vaak dat een foto is voorzien van een omschrijving waar je u tegen zegt. Niet doen! Instagram draait om het visuele deel en niet om het tekstuele deel. Veel tekst doet eerder kwaad dan goed. Houd de descriptions kort en krachtig voor het beste effect.

5. Zoek sociale beïnvloeders

Zoek personen op Instagram die direct of indirect iets voor jou kunnen betekenen en volg hen. Mensen die kunnen worden gezien als sociale beïnvloeders kunnen jou verder helpen. Heb je een reisbureau? Zoek dan een wereldreiziger! Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld.

Instagram training

Instagram wordt steeds interessanter voor ondernemers. Wil jij er alles over weten? Onze Instagram training leert jou alle belangrijke kneepjes van het.. eh.. van Instagram!