Marketing mogelijkheden met PVC folie; ken jij ze?

PVC, oftewel Polyvinylchloride, is een veelzijdige kunststof die behoort tot de groep van ‘algemene kunststoffen’. De uitstekende prijs / prestatieverhouding is een belangrijke reden dat PVC in veel verschillende industriële segmenten voor een groot aantal toepassingen wordt ingezet. Ook steeds meer marketinguitingen maken gebruik van PVC. In dit artikel nemen we de mogelijkheden met je door.

Verschillende vormen, kleuren en afmetingen

Kenmerkend voor de kunststof PVC is dat deze goed te bewerken is en daarnaast is te verkrijgen in veel verschillende vormen, kleuren en afmetingen. Zo is PVC uitstekend te zagen, te frezen en te boren. Voor het verbinden van verschillende PVC onderdelen worden vaak las- en lijmtechnieken toegepast. Behalve in de basisvormen plaat, buis en staf is de kunststof PVC ook te verkrijgen als folie. PVC folie is beschikbaar in vellen en rollen en in veel verschillende specialiteiten, kleuren, maten en diktes. Hieronder wordt een aantal soorten PVC folie verder toegelicht.

Vikunyl hard PVC folie

Vikunyl hard PVC folie vindt al decennia lang zijn weg op het gebied van promotionele- en markeringstoepassingen. Doordat deze folie nagenoeg geen vocht opneemt, zich goed laat bewerken en bedrukken, is het een uitstekende basis voor de productie van prijssystemen, tabbladen en industriële labels. Vikunyl hard PVC folie is te verkrijgen in veel verschillende maten, kleuren en diktes.

Vikunyl zacht PVC folie

Zoals de naam al aangeeft, gaat het hier om een soepele PVC folie die uitstekend geschikt is voor toepassingen zoals opbergmaterialen en presentatiemiddelen. Showtassen en ringbanden zijn voorbeelden van producten die uit deze soepele kunststof geproduceerd kunnen worden. Vikunyl zacht PVC folie is eenvoudig te stansen en te snijden en kan uitstekend hoogfrequent gelast worden.

Overige kunststof folie mogelijkheden

Naast PVC folie zijn er ook nog andere kunststofsoorten in folie vorm beschikbaar. De kunststoffen Polypropyleen, Polycarbonaat en Polyester zijn hier voorbeelden van. Zo is Evacast folie geproduceerd uit de kunststof Polypropyleen die zich kenmerkt door haar taaie karakter. Door deze bijzondere eigenschap kun je Evacast folie rillen en daarna praktisch eindeloos vouwen en scharnieren zonder dat het kunststof materiaal inscheurt of breekt.

Makrofol is een Polycarbonaat folie die net als Polyester folie slagvast en uitstekend te bedrukken is. Van Makrofol Polycarbonaat folie worden onder andere frontpanelen, labels en duurzame stickers geproduceerd. Medische- en promotionele verpakkingen zijn voorbeelden van Polyester folie toepassingen. Op vinkkunststoffen.nl is uitgebreide informatie te vinden over het kunststof folie aanbod.