Manieren om blogs beter te laten scoren

Scoren je blogs niet zoals jij zou willen? Dan ben je niet de enige die dit gevoel heeft. Veel ondernemers vinden dat zij veel tijd en moeite in blogs steken en dat zij hier te weinig voor terug krijgen. Dit is natuurlijk vragen om ‘opgeven’. Gelukkig is dit niet nodig. Er zijn voldoende manieren om ervoor te zorgen dat zakelijke blogs beter gaan scoren.

Laat blogs beter scoren met de juiste inhoud

Soms is het vooral de inhoud die ervoor zorgt dat een blog niet zo goed scoort als je zou willen. Een blog heeft een sterke en waardevolle inhoud nodig, maar welke inhoud is sterk en waardevol voor jouw doelgroep? Wij geven je inzicht in 5 manieren om je blogs beter te laten scoren met de juiste inhoud. Zorg ervoor dat elk blog dat je schrijft aan minimaal één van deze 5 punten voldoet.

1. Bied een oplossing

Jouw doelgroep heeft moeilijkheden, struggles, hobbels in de weg.. Noem het zoals je het wilt. Welke vragen krijg jij nu vaak gesteld door je doelgroep? Welke informatie hebben zij nodig? Kortom, bekijk eens welke problemen en vraagstukken jij op kunt lossen en bied de oplossing aan in de vorm van een informatief blog.

2. Laat een how to zien

How to’s zijn tegenwoordig heel belangrijk. Een heel groot deel van de zoekopdrachten in Google beginnen met het woord ‘hoe’. We hebben het hier over miljoenen zoekopdrachten per maand! Maak blogs die onder de noemer ‘how to’ vallen.

3. Vraag om een beslissing

Leg eens wat zaken voor in een blog. Noteer wat statements en vraag je lezers om een beslissing te maken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je meer reactie krijgt op je blogs, maar het zorgt er ook voor dat mensen het blog gaan delen. Waarom? Omdat iedere mening telt. Mensen delen graag hun mening. Hebben zij een duidelijke mening over jouw blog? Dan zullen zij jouw blog delen, inclusief hun eigen mening.

4. Zorg voor herkenning

Verhalen vertellen is heel effectief voor zakelijke blogs. Je spreekt je doelgroep optimaal aan door een verhaal te schrijven die voor hen heel herkenbaar is. Ga eens na welke punten voor jouw doelgroep herkenbaar zijn. Verplaats je in je doelgroep en bied hen een verhaal waar zij zichzelf in zien. Dit schept een betere band en zorgt er zeker voor dat zij je blog graag zullen delen.

5. Zet mensen aan het denken

Zet je blogs in om je lezers te laten huilen, te laten lachen, te laten nadenken over zaken. Iedere reactie is positief, want het betekent dat je iets losmaakt. Zet je lezers eens goed aan het denken met je blogs, zodat zij daadwerkelijk met de inhoud van je blogs aan de slag gaan. Wanneer mensen actief ergens aan denken, dan willen zij dit delen met anderen. Dit betekent dat jouw blog besproken zal worden met anderen en, in het beste geval, ook veel gedeeld zal worden via social media. Zo haal jij gegarandeerd topscores met je blogs.

Laat effectieve blogs voor je schrijven

Jouw blogs moeten het leven van je lezers makkelijker, beter, slimmer of waardevoller maken. Dat is de totaalgedachte achter het schrijven van waardevolle inhoud die scoort. Blijf je dit gewoon erg lastig vinden? Dan kun je natuurlijk ook het schrijven van je zakelijke blogs uitbesteden voor betere scores. Wij gaan graag voor je aan de slag.