5 makkelijke tips voor meer engagement op social media

Engagement social media

We willen natuurlijk allemaal meer engagement op social media. Toch zijn er bedrijven bij wie het maar niet lijkt te lukken. Dit kan meerdere oorzaken hebben, zoals onvoldoende aanwezigheid op de sociale kanalen of het ontbreken van consistentie. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om op relatief korte termijn te zorgen voor meer engagement op social media.

Deze tips helpen je om de engagement te verhogen

Het verhogen van de engagement op social media kan op meerdere manieren. Sommige technieken vragen veel tijd en aandacht, terwijl andere activiteiten relatief snel en makkelijk door te voeren zijn. Wij geven je graag 5 makkelijke tips om voor meer engagement op social media.

1. Waarom zijn je volgers online?

Begin eens met jezelf af te vragen waarom jouw volgers op social media te vinden zijn. Wat zoeken zij daar in het bijzonder? Willen zij misschien iets leren, zoeken zijn naar inspiratie of hebben zij entertainment nodig? Door te ontdekken wat jouw doelgroep zoekt op social media kun je hier effectiever op inspelen.

2. Zorg voor hoogwaardige en complete content

Content is natuurlijk heel belangrijk. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat je content interessant is voor je doelgroep. Dat is namelijk een makkelijke manier om de engagement te verhogen. Zorg ervoor dat de content van hoge kwaliteit is en maak het compleet, met een goede call to action, de juiste hashtags en goede visuals.

3. Een content plan met de juiste mix

Je kunt veel verschillende soorten content aanbieden op social media. Denk onder meer aan foto’s, video’s, quotes, blogs en nieuwsberichten. Verschillende soorten content spreken verschillende soorten mensen aan. Niet iedereen in jouw doelgroep is hetzelfde. Ontwikkel dus een content plan waarin je meerdere soorten content met elkaar afwisselt. Door voldoende variatie te bieden kun je eenvoudig de engagement verhogen.

4. Houd het simpel

We zien vaker dat bedrijven de inhoud voor social media te moeilijk maken. Het is te complex of gewoonweg veel te veel en veel te lang. Als je meer engagement wilt op social media, dan is het belangrijk om het kort, krachtig en simpel te houden. Zorg voor vriendelijke posts, die door iedereen goed gelezen en begrepen worden. Een beetje humor in de mix kan ook zeker geen kwaad.

5. Zet de conversatie voort

Op social media zien we nog aardig wat bedrijven die heel goed bezig zijn met posten, maar die nooit ergens op reageren. Zij plaatsen een post en kijken er vervolgens niet meer naar om. Als je de engagement op social media wilt verhogen, dan is het belangrijk om het gesprek aan te gaan. Krijg je reacties? Reageer hier dan op. Social media is meer dan alleen posten. Het is ook dé plek om interactie te realiseren en echt met je klanten in contact te komen. Maak hier goed gebruik van en je zal zien dat het je engagement ten goede komt.

Zorg voor voldoende aandacht voor social media

Sociale kanalen gaan een steeds belangrijkere rol spelen. Jouw doelgroep bevindt zich steeds vaker en steeds langer op social media. Het is aan te raden om hier optimaal op in te spelen. Wil jij het maximale uit social media halen en kun je hier wel wat extra tips, adviezen en ondersteuning bij gebruiken? Schrijf je dan in voor één van onze social media trainingen.