Maak nu ook video’s op Instagram

Met Instagram kun je allerlei momenten vastleggen op foto en deze foto daarna zodanig bewerken dat het een klein kunstwerkje wordt. Bewegende beelden vastleggen was voorheen nog niet mogelijk, maar nu kun je met Instagram ook filmen!

De video-functie

Om te kunnen filmen moet je eerst de nieuwste update van Instagram downloaden. Dan komt er bij de camera vanzelf de video-optie te staan en kun je meteen beginnen! Om te filmen moet je de knop ingedrukt houden. Je kunt je filmpje dus gemakkelijk even afbreken door de knop los te laten. Dit kan grappige effecten geven, want hierdoor krijg je gemakkelijk verschillende shots achter elkaar. Als je klaar bent met filmen heeft Instagram dertien verschillende filters voor je die je erop los kunt laten voor het effect. Als laatste kies je een cover-shot en upload je je allereerste Instagram-filmpje!

video opnemen instagram

Instagram video

In dit filmpje worden de mogelijkheden van de nieuwe filmfunctie geïllustreerd. De zee inrennen, de waaiende was en in de achtbaan: met de nieuwe dimensie van bewegend beeld worden deze momenten nog levendiger vastgelegd.

Je eigen inhoud

Voor filmpjes gelden dezelfde privacy en copyright reglementen als voor je foto’s. Je video’s zullen dus alleen zichtbaar zijn voor degenen die jij toestaat en de inhoud van het filmpje blijft van jou.

Ook video’s maken?

Lijkt Instagram je een leuke app? Dergelijke media kunnen ook zakelijk interessant zijn. Volg een training over Instagram op maat. Youtube-filmpjes kunnen bijvoorbeeld ook zakelijk interessant zijn. Benieuwd? Volg een Youtube-training!