Live twitteren tijdens de Rabobank West Betuwe Fietsdag 2012

De eerste fietsdag van de Rabobank West Betuwe was op 30 juni een groot succes. Ruim 5.000 deelnemers fietsten een tocht van 35 kilometer met halverwege een stop op het Eiland van Maurik. Daar waren diverse activiteiten georganiseerd zoals BMX rijden, een klimwand, een fiets- en voetanalyse, RIB-varen en nog veel meer! Daarnaast was er ook speciale Twitter Desk aanwezig.

Twitter DeskTwitter Desk

De Rabobank West Betuwe is sinds vorig jaar aanwezig en actief in het gebruik van Twitter. Ook tijdens dit evenement was er vooraf goed nagedacht over hoe Twitter ingezet kon worden. Uit dit overleg is besloten om een Twitter Desk in te richten. Vanuit hier werd er al vroeg voor de start van het evenement gemonitord op de speciale hashtag die vooraf was gecommuniceerd naar de deelnemers. Hierop kwamen al snel de eerste reacties binnen. Deze werden d.m.v. dashboard tools gemonitord en beantwoord of geretweet.

Samenwerking met TTM Communicatie

Vooraf werden ongeveer 15.000 aanwezigen verwacht op het hoogtepunt van het evenement en dan is het nauwelijks mogelijk om alles door één persoon te monitoren wat er op Twitter wordt gezegd. Er is daarom een samenwerking gezocht met TTM Communicatie om ondersteuning te bieden op de dag. Aangezien ik al eerder bij de Rode Kruis Bloesemtocht de Social Media live heb zitten monitoren was dit voor mij geen probleem. Door vooraf goede afspraken te maken over de ’tone of voice’, doelstellingen, do’s en don’ts en wat te doen in geval van calamiteiten en klachten is het tijdelijk overnemen van de online dialoog vlekkeloos verlopen.

Foto’s van de Twitter Desk

Hieronder zijn een aantal foto’s te vinden van de Twitter Desk.

 

Resultaat van de Twitter Desk

Voor aanvang van de dag stond het aantal volgers op 759 en deze stond aan het einde van de dag op 767. Verder nog enkele cijfers:
Aantal tweets van RaboWestBetuwe: 100
Aantal RT’s van RaboWestBetuwe: +/- 40
Aantal x #rwbfietsdag gebruikt door bezoekers: 176
Bereik: 10.349 twitter accounts
Mogelijke indrukken: 115.245

Grafiek met aantal tweets gedurende de dag:
Rabobank west betuwe fietsdag

Ook een Twitter Desk op uw evenement?

Als u ook een Twitter Desk of social media podium wilt tijdens uw evenement, festival, congres of beurs, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor een offerte.