LinkedIn skills aanbevelen: Hoe en waarom?

Linkedin skillsSinds begin oktober is het mogelijk om iemands skills aan te bevelen op LinkedIn. Jouw skills / eigenschappen / vaardigheden kun je zelf opgeven via ‘edit profile’ en zorgen er mede voor dat jouw profiel 100% wordt. Ik kreeg de afgelopen weken een aantal vragen van klanten over het nut en de werking van skills, daarom in dit artikel een uitgebreide uitleg.

Hoe werken de skills?

Op LinkedIn kon je al vanaf het begin iemand een aanbeveling geven voor zijn werk en vaardigheden via een aanbeveling of recommendation. Veel mensen gebruikte die functie weinig, omdat het wat tijd kost en mensen niet te slijmerig wilde overkomen. Met de nieuwe skills en endorsement functie is de drempel erg laag en kan iedereen eenvoudig een aanbeveling geven.

Momenteel is het aanbevelen van skills alleen beschikbaar / zichtbaar voor personen die LinkedIn hebben ingesteld in het Engelse. Als je dus LinkedIn naar het Nederlands hebt gezet, dan verschijnt het aanbevelen van skills menu niet. Lees hier hoe je je taal aanpast: LinkedIn taal wijzigen.

Zo geef je een endorsement

Ga naar het profiel van de persoon waarvan je een skill wilt aanbevelen. Scroll naar beneden naar het gedeelte waar de skills staan en klik op de skill die je wilt aanbevelen.

skills en ervaringen

Zodra je op deze skill hebt geklikt, zul je zien dat jouw foto erbij komt te staan. Door nog een keer op de skill te klikken wordt jouw aanbeveling weer verwijderd.

Skills toevoegen aan je profiel

Om ervoor te zorgen dat jouw contacten je aanbevelen voor de juiste skills is het aan te raden om een aantal skills aan je profiel toe te voegen. Als je nog geen skills hebt toegevoegd aan je profiel, klik dan je op de groene regel naast je profiel in het bewerk menu.

skills and expertise - profiel compleet maken

Vervolgens krijg je onderstaand venster te zien en kun je maximaal 50 skills toevoegen. Dit kunnen zowel Nederlandse als Engelse vaardigheden zijn. Het voordeel van de Engelse skills is dat er een soort ’trend module’ achter zit die meet hoe het gaat in wereld binnen die vaardigheid. Deze gegevens zijn gebaseerd op de Amerikaanse gegevens en geven een grove indicatie. Na het typen van iedere skill druk je op [enter] en dan verschijnt deze eronder.

Skill toevoegen aan LinkedIn profiel

Voeg je niveau en ervaring toe bij iedere skill

Nadat je een aantal skills hebt toegevoegd aan je LinkedIn profiel kun je ook per skill aangeven hoe goed je deze vaardigheid beheerst. Klik op de skill en je zult zien dat er een veld boven komt te staan waar je kunt aangeven hoe goed je bent in deze skill en hoeveel jaar ervaring je hebt.

niveau en ervaring - LinkedIn skills

Op je profiel zien mensen die gelijk hoeveel jaar ervaring je met deze skill hebt, maar zodra ze je profiel exporteren naar PDF, dan verschijnt dit wel. Dit kun je hieronder zien:

Skills en expertise Linkedin PDF profiel export

LinkedIn skills beter voor je vindbaarheid?

Door op je LinkedIn profiel voldoende zoekwoorden te vermelden zul je zien dat jouw zichtbaarheid in Google en op LinkedIn wordt vergroot. Ik heb alleen nog niet gemerkt dat door het toevoegen van Skills de vindbaarheid van je profiel wordt vergroot. Wat natuurlijk wel zou kunnen is dat als iemand zoekt op ‘Social Media Marketing’ en ik heb 10 of meer aanbevelingen voor die skill dat LinkedIn met zijn geheime algaritme mij iets hoger zet dan iemand zonder aanbevelingen.

Aanbevelingen krijgen

Je zult inmiddels wel een aantal skills hebben toegevoegd aan je profiel, maar nu wil je ook graag aanbevelingen krijgen. Deze krijg je het snelst door eerst andere mensen aan te bevelen. Ga dus naar het LinkedIn profiel van jouw beste relaties en beveel hun aan. Zij ontvangen dan een e-mail en zullen dan jouw waarschijnlijk ook wel aanbevelen.
Mocht je mij willen aanbevelen, ga dan naar mijn LinkedIn profiel.

Meer weten over LinkedIn?

Wil je meer weten over skills en aanbevelingen? Dan kun je altijd een LinkedIn training bij mij volgen. Neem met mij contact op voor meer informatie en vergeet niet om dit artikel door te sturen naar je netwerk!