LinkedIn Open Candidates; binnenkort ook in Nederland

Open Candidates is een nieuwe feature van LinkedIn. Al in diverse landen kunnen LinkedIn leden gebruik maken van deze handige functie, zoals in Canada, Amerika en Australie, maar in Nederland moeten we nog even geduld hebben. LinkedIn heeft wel aangegeven dat LinkedIn Open Candidates snel zal worden uitgerold in Europa.

Wat is LinkedIn Open Candidates?

LinkedIn Open Candidates maakt het mogelijk om ‘achter de schermen’ een nieuwe baan te zoeken door je beschikbaar te stellen voor recruiters. Deze recruiters kan je met LinkedIn Open Candidates bereiken middels een besloten signaal.

Waarom LinkedIn Open Candidates?

Leuk natuurlijk, maar wat is er nu eigenlijk de bedoeling van? Dit is heel simpel. In het verleden is het al talloze mensen overkomen dat zij ontslagen werden door de werkgever omdat zij via LinkedIn op zoek gingen naar een nieuwe baan. Werkgevers kunnen werknemers tegenwoordig overal volgen. Het is meer dan vervelend wanneer je in stilte zilt zoeken naar iets beters, maar dat je werkgever hier direct via LinkedIn achter komt en je een stap voor is. Dit kan werkloosheid betekenen en daar zit niemand op te wachten. LinkedIn Open Candidates kan voorkomen dat je werkgever ziet dat jij je beschikbaar stelt voor een nieuwe uitdaging. Ook je collega’s kunnen je niet meer verraden als je gebruik maakt van LinkedIn Open Candidates.

Hoe werkt het precies?

Op dit moment is LinkedIn Open Candidates nog niet beschikbaar in Nederland, maar het zit eraan te komen. Het is dan ook handig om alvast te weten hoe het in zijn werk gaat. Als je in het platform naar ‘jobs’ gaat en vervolgens klikt op ‘preferences’, dan heb je hier de mogelijkheid om ‘sharing’ in te schakelen. Vervolgens kan je hier je voorkeuren aangeven, bijvoorbeeld op het gebied van functie, locatie, ervaring of sector. Deze informatie wordt met recruiters gedeeld, zodat zij je weten te vinden. LinkedIn zorgt ervoor dat recruiters van de onderneming waar je werkt en recruiters die aan deze onderneming gelieerd zijn deze informatie niet te zien krijgen. Deze worden er met behulp van LinkedIn Open Candidates op slimme wijze uit gefilterd.

Het versterken van werving en selectie

LinkedIn heeft eerder aangegeven zich meer te willen gaan ontwikkelen op het gebied van werving en selectie. Over LinkedIn Open Candidates zegt het netwerk dat dit vooral bedoeld is om iedereen in de gelegenheid te stellen zichzelf voor nieuwe uitdagingen aan te bieden zonder hierbij het risico te lopen om door de werkgever of een collega te worden gesnapt.

Een LinkedIn training volgen

LinkedIn is sterk in ontwikkeling en er liggen nog veel meer plannen op stapel. Wil jij zeker weten dat je helemaal up to date blijft? Dan is een LinkedIn training echt iets voor jou!