LinkedIn’s nieuwe DM functie voor bedrijfspagina’s

LinkedIn rolt een belangrijke nieuwe functie uit die de aandacht van marketing managers zeker verdient. De zakelijke sociale mediareus heeft aangekondigd dat LinkedIn-pagina’s voortaan Direct Messages (DM’s) kunnen ontvangen, vergelijkbaar met hoe het werkt op Facebook en Instagram. Deze functie is in juni aangekondigd en is nu al beschikbaar voor sommige gebruikers.

Wij geven sinds 2010 LinkedIn trainingen en afgelopen dagen werd de functionaliteit beschikbaar op enkele pagina’s die wij beheren! Natuurlijk hebben we dit gelijk getest en een video gemaakt!

DM’s sturen naar een bedrijfspagina

De nieuwe functie zorgt voor een meer directe en persoonlijke communicatie tussen bedrijven en hun doelgroep. Dit betekent dat LinkedIn-gebruikers nu privé kunnen chatten met bedrijfspagina’s.

Voorheen waren bedrijven beperkt tot openbare interacties via posts en reacties, maar nu is er de mogelijkheid om persoonlijke, één-op-één gesprekken te voeren met hun volgers of geïnteresseerde partijen.

Hoe werkt het precies?

Aan de rechterkant van je berichtenpagina, vindt je een nieuw onderdeel genaamd “Postvak in voor pagina’s”. Door hierop te klikken, kun je schakelen tussen verschillende bedrijfspagina’s waarvoor je beheerdersrechten heeft.

Eenmaal binnen op een bedrijfspagina, zal er een nieuw tabblad zijn aan de linkerkant met de naam “Postvak In”. Vanaf hier kun je je privégesprekken beheren, net zoals op Facebook en Instagram.

Wanneer een LinkedIn-gebruiker een bericht stuurt naar jebedrijfspagina, wordt dit bericht weergegeven in uw “Postvak In voor pagina’s”. Het is ook belangrijk om te weten dat er een minimale lengte is van 25 tekens voor elk bericht, wat betekent dat gebruikers weloverwogen berichten moeten sturen.

Wil je dit testen? Ga dan naar de LinkedIn pagina van Skillba. Vergeet deze niet te liken en maak gelijk je eigen online academy aan!

Zakelijke voordelen

Het grootste voordeel van deze nieuwe functie is dat het de toegankelijkheid en interactie tussen je bedrijf en je doelgroep vergroot. Door gebruikers de mogelijkheid te geven om DM’s te sturen, kun je een dieper niveau van interactie en communicatie creëren.

Het enige nadeel? Het is een extra kanaal dat je moet bijhouden in je contentstrategie en dagelijkse social media management. Maar maak je geen zorgen, de voordelen wegen zwaarder dan deze extra taak.

Meer halen uit LinkedIn?

Of je nu meer wilt weten over LinkedIn of hulp nodig hebt bij het optimaal benutten van deze nieuwe functie, bij TTM Communicatie staan we klaar om je te helpen. Met onze ruime ervaring en praktijkgerichte trainingen kunnen we je helpen om alles uit LinkedIn te halen.

Wacht dus niet, ga aan de slag met LinkedIn en maak gebruik van deze geweldige nieuwe functie om een diepere en meer betekenisvolle interactie met uw doelgroep op te bouwen. Bij TTM Communicatie zijn we altijd klaar om je te helpen je online marketing naar een hoger niveau te tillen. Vraag nu een LinkedIn training aan!

Succes met LinkedIn en tot snel!