Like-knop in chatberichten op Facebook

De invloed van het omhoogstaande duimpje wordt steeds groter. Facebook introduceert nu ook het duimpje bij chatberichten. Zowel bij de Facebook-app als bij de Facebook Messenger app is er een zogenaamde Like-knop toegevoegd.

Gemakkelijk liken

De knop is bedoeld om “like” nog meer in de dagelijkse gesprekken te krijgen. Het moet een soort vervanging worden voor OK.  Eerder kon je de duim al wel gebruiken in je gesprekken, maar dan moest je deze opzoeken tussen de emoticons. Nu er een aparte knop voor is kun je de duim heel gemakkelijk gebruiken. Gewoon om te laten weten dat je het er mee eens bent, of dat je het bericht gelezen hebt.

like facebook chat

Foto’s in reacties

De Like-knop is onderdeel van een recente update maar hij wordt niet genoemd in de update-omschrijving. Een andere functie die Facebook stilletjes heeft toegevoegd is de mogelijkheid om foto’s in reacties te zetten. Een leuke functie, een plaatje is soms nou eenmaal duizend woorden waard.

De weg kwijt op Facebook?

Wil je Facebook (zakelijk) gebruiken maar ben je de weg kwijt door  de vele updates en nieuwe functies? Besteed dan je Facebook-account uit of doe een training. Wij zijn altijd up-to-date op het gebied van Facebook, Twitter en LinkedIn en willen je graag verder helpen!