Hoe schrijf je een leuk kaartje bij een relatiegeschenk?

Relatiegeschenken zijn een geweldige manier om waardering te tonen voor klanten, partners en werknemers. Een persoonlijk kaartje bij het geschenk kan de boodschap nog krachtiger maken. Het schrijven van een leuk kaartje bij een relatiegeschenk kan echter een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet wat je moet zeggen.

In dit artikel bespreken we enkele tips en voorbeelden om te helpen een oprecht en gedenkwaardig kaartje te schrijven dat de ontvanger zal waarderen. Pas de tips toe en de waarde van je geschenk zal nog beter aankomen bij de ontvanger.

Persoonlijke boodschap bij een relatiegeschenk

Het kiezen van een goed relatiegeschenk kan om te beginnen erg lastig zijn. Van bidon, handdoeken, sokken tot aanstekers… alles is mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een grote hoeveelheid goedkope aanstekers en deze bedrukken met het logo van jouw bedrijf. We raden je aan om te kiezen voor dagelijkse producten die eigenlijk iedereen gebruikt. Zo blijft je relatie continu in contact met je merk.

Aanstekers bedrukken is een goede optie, maar je kunt ook kiezen voor een mok of bidon, een portable oplader of een USB-stick. Wanneer je een relatiegeschenk geeft, is het belangrijk om er ook een persoonlijke boodschap bij te schrijven. Een persoonlijke boodschap geeft het cadeau een extra dimensie en toont aan dat je tijd en moeite hebt gestoken in het cadeau. Het maakt het geschenk niet alleen meer memorabel, maar ook meer gewaardeerd door de ontvanger. Een goede boodschap kan ook de relatie tussen jou en de ontvanger versterken. Het kan de relatie verdiepen, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. Het laat zien dat je om de ander geeft en dat je hun inzet en bijdrage waardeert.

Tips voor het schrijven van een effectieve en leuke boodschap

Het schrijven van een effectieve en leuke boodschap bij een relatiegeschenk kan soms lastig zijn. Hieronder staan enkele tips die kunnen helpen bij het schrijven van de perfecte boodschap:

  • Begin met het bedanken van de ontvanger: Een goed begin van een persoonlijke boodschap is om de ontvanger te bedanken. Bedank ze voor de samenwerking. Het geeft de ontvanger het gevoel dat zijn of haar inspanningen oprecht worden gewaardeerd.
  • Schrijf iets persoonlijks: Misschien hebben jullie iets gemeen of heb je een grappige anekdote die je wilt delen. Het toont aan dat je de ontvanger kent en waardeert.
  • Benadruk de waarde van de relatie: Een relatiegeschenk is ook een manier om de waarde van de relatie tussen jou en de ontvanger te benadrukken. Schrijf over hoe belangrijk de relatie voor je is en hoe je hoopt dat deze zich in de toekomst zal ontwikkelen.
  • Gebruik humor: Humor kan een persoonlijke boodschap luchtiger maken. Je kan iets grappigs zeggen over het geschenk dat de ontvanger krijgt.

Balans tussen professionaliteit en persoonlijkheid

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen professionaliteit en persoonlijkheid in de boodschap. Als het geschenk een zakelijk doel dient, moet de boodschap professioneler zijn. Het moet duidelijk maken dat het geschenk een blijk van waardering is voor de zakelijke relatie. Als het geschenk meer persoonlijk is, zoals bij een verjaardag of jubileum, kan de boodschap persoonlijker en informeler zijn. Het is echter nog steeds belangrijk om een professionele toon te behouden en de ontvanger niet in verlegenheid te brengen.

Wij hopen dat de tips in dit blog je hebben geholpen met het schrijven van een goede boodschap! Vergeet je klant niet te vragen of hij het geschenk wil delen op zijn social media kanalen!