Leer sneller met deze 5 tips!

“Stilstaan is achteruitgang”, dit geldt ook voor ondernemers! Veel ondernemers hebben als doel dat ze nieuwe vaardigheden willen ontwikkelen, maar het lukt ze vaak niet. Waar ligt dat aan? Personal trainer Brendon Burchard, een #1 New York Times besteller auteur, geeft antwoord op die vraag en tips om het sneller te leren.

Tips om sneller te leren

Bekijk hieronder de video van Brendon Burchard om de tips te achterhalen. Ik heb ze ook ondergezet.

Tip 1: Discipiline

Om te weten wat je wilt leren moet je eerst weten wat je met je leven wilt. Vervolgens weet je welke vaardigheden je nodig hebt. Pas dan kun je echt vol passie en discipline gaan werken aan deze vaardigheden.

Tip 2: Begin niet vanaf nul

Het klink raar, maar waarom zou jij vanaf nul moeten beginnen als er al andere zijn die dat hebben gedaan. Praat met mensen die jouw vaardigheid al hebben, zo verspil je geen onnodige tijd.

Tip 3: Maak het een gewoonte

Om in 1 weekend een nieuwe taal te leren is wellicht iets te hoog gegrepen, maar iedere dag 4 woorden moet lukken. Zorg ervoor dat je iedere dag de tijd neemt om te oefenen aan je nieuwe vaardigheid. Om goed te worden in Twitter, moet je iedere dag een paar tweets versturen.

Tip 4: Vraag om feedback

Vraag aan mensen om je heen om feedback. Aan de hand van deze feedback kun je je vaardigheid beter ontwikkelen. Luister niet teveel naar negatieve mensen, om te groeien moet je je omringen met positieve mensen.

Tip 5: Maak een deadline

Door een deadline te stellen wordt je doel veel concreter en blijft het niet zweven. Schrijf dus op wanneer je je nieuwe vaardigheid beheerst!