Lady Gaga lanceert haar eigen sociale netwerk

Lady Gaga - Littlemonsters.com

Vandaag heeft zangers Lady Gaga haar eigen sociale netwerk opengesteld voor iedereen. Via littlemonsters.com kunnen Gaga fans op de hoogte blijven van foto’s, concerten, video’s, nieuws en andere relevante zaken rondom hun idool. Het sociale netwerk is al binnen enkele dagen een groot succes en telt inmiddels ruim 200.000 leden.
sign up for littlemonsters - lady gaga

Inloggen op littlemonsters.com

Je kunt op drie manieren inloggen op littlemonsters.com. Via je Facebook account, Twitter profiel of per e-mail. Vanuit het sociale netwerk is er ook weer de mogelijkheid om foto’s en nieuws direct te delen via Twitter en Facebook.

Oorsprong van de naam little monsters

De naam van het sociale netwerk is afgeleid van de naam die Lady Gaga aan haar fans geeft. De troetelnaam die zij gebruikt is ‘Little monsters’ en zelf noemt zij zich de ‘Mother Monster’. Na het inloggen op het platform is het eerst wat gebruikers zien: ‘Welkom thuis, kleine monsters!’.

Video van Littlemonsters.com

Ik heb een video gemaakt waarin in wat screenshots laat zien van het sociale netwerk en tevens geef ik ook mijn visie op of Nederlandse bedrijf ook een eigen sociale netwerk moeten aanmaken.


Lady Gaga icon

Lady Gaga aka The Queen of Social Media

Als er iemand is die weet hoe je social media succesvol kunt inzetten, dan is het Lady Gaga (of haar management / reclamebureau). Met ruim 27 miljoen volgers op Twitter is zijn de persoon met de meeste volgers. Daarnaast heeft ze op haar Facebook Fan Page ruim 52 miljoen likes en op Google+ hebben 2,8 miljoen mensen haar in een kring geplaatst. Lady Gaga is natuurlijk een persoonlijkheid die veel in de media komt en ook regelmatig voor opschudding zorgt en mensen houden van haar muziek waardoor veel mensen haar willen volgen.

Via deze linkjes kun je Lady Gaga Volgen:
Lady Gaga – Twitter
Lady Gaga – Facebook
Lady Gaga – Google+
Lady Gaga – YouTube

Als artiest ook een eigen sociaal netwerk?

Zou iedere artiest of bedrijf ook een eigen sociaal netwerk moeten opbouwen? Aan de ene kant is het geen verkeerde gedachte, want als Facebook opeens stopt, dan ben je al je fans ben updates kwijt. Zodra je zelf een platform hebt, dan behoud je alle content en heb je meer controle. Aan de andere kant kost het wel veel tijd en geld om zo’n platform te (laten) bouwen en goed te onderhouden.

Echter volgens de maker van het platform van Lady Gaga, Troy Carter zal in de toekomst iedere artiest een eigen platform hebben. Echter is zijn menig te verklaren omdat hij met zijn bedrijf, Backplane dit soort sociale platformen bouwt.

Foto’s van Littlemonsters.com

Hieronder staan een aantal screenshots van Gaga-wereld. Zoals je ziet lijkt het erg op Pinterest, maar heeft het ook weer elementen van Twitter, Facebook, Tumblr en Google+. Een account aanmaken is gratis.