Je Instagram foto’s interessanter maken

Instagram draait om foto’s. Dit is leuk, want je kan er de meest leuke foto’s van andere bewonderen. Een nadeel is wel dat het soms niet meevalt om ook echt op te vallen met jouw foto tussen al die andere pics.

Het valt niet mee…

Voor velen lijkt het echt compleet onmogelijk om op te vallen met een foto op Instagram. Voor bedrijven is dit lastig, want je wilt immers succes behalen. Als jouw bedrijfsfoto’s niet opvallen, dan doe je toch iets niet goed. Tijd om je foto’s interessanter te gaan maken!

Meer dan alleen een onderwerp

Je begint waarschijnlijk met het kiezen van een onderwerp voor je foto. Denk je hierbij ook wel na over de andere onderwerpen die op de foto voorkomen, of zeggen we nu iets heel geks? Als jij hier nooit over nadenkt, dan ligt daar al een probleem. Als je een foto maakt, dan is het goed om meerdere onderwerpen te verzamelen. Je kiest een hoofdonderwerp en voegt hier sub onderwerpen bij. Stel dat je een fiets op de foto wilt zetten. Dan zoek je een plek waar heel veel fietsen staan, zoals bij een station. Zet de betreffende fiets op de voorgrond, met een grote rij fietsen erachter. Liefst pak je ook de naam van het station mee.

Niet alleen een persoon

Zet liefst niet alleen een persoon op de foto, maar voeg ook hier iets extra’s aan toe. Maak de achtergrond interessanter dan de persoon zelf. Zet de persoon er vervolgens voor en maak de foto zo dat de persoon scherp in beeld is en de achtergrond niet. Hierdoor zorg je ervoor dat mensen de foto beter willen bekijken.

Het voorwerp

Ook als je een voorwerp op de foto wilt zetten is het goed om hier een stukje van de omgeving in mee te nemen. De omgeving hoeft helemaal niet interessant te zijn, maar het laat een stukje extra ‘leven’ zien. Dit is altijd goed. Stel dat je een computermuis op de foto wilt zetten, neem de foto dat niet van bovenaf waarbij de muis op een leeg bureaublad staat, maar neem de foto van voren, met de werkplek op de achtergrond.

Landschappen

Landschappen kunnen prachtig zijn om op de foto te zetten, maar toch is het goed om ook hier te zorgen voor een interessant effect. We kennen allemaal wel het gebruik van de glazen bol in foto’s, welke ervoor zorgt dat een deel van de foto op de kop staat. Dit is interessant, al is het nu wel wat afgezaagd natuurlijk. Maak eens een foto door een toiletrol bijvoorbeeld of fotografeer bij zonsondergang van laag naar hoog, waardoor je interessante silhouetten krijgt. Het zijn maar tips natuurlijk..

Meer tips nodig?

Natuurlijk geven wij je graag nog meer tips om echt op te vallen op Instagram. Wat dacht je van een leuke Instagram training?