TTM Communicatie in actie voor NLdoet in Zaltbommel

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor TTM Communicatie, daarom heb ik op 16 maart mijn steentje bijgedragen tijdens NLdoet in Zaltbommel. Kinderboerderij de Beestenboel had leuke openstaande klusjes en daar heb ik vrijwilligerswerk gedaan. Heb je nog niet eerder gehoord van NLdoet? Lees dan in dit artikel.

Wat is NLdoet precies?

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranje Fonds organiseert het samen met duizenden organisaties NLdoet. Mensen die normaal geen vrijwilligerswerk ondernemen dragen hun steentje bij voor de Nederlandse maatschappij. Ze ondervinden de voor- en nadelen van vrijwilligerswerk. Ook probeert Het Oranje Fonds de sociale cohesie te bevorderen door dit soort acties. Bij de vorige editie waren er 300.000 vrijwilligers verspreid over 7000 klussen in heel Nederland. Dat was een recordaantal.

NLdoet in Zaltbommel

Ook in Zaltbommel waren er verschillende vrijwilligersacties. Zo waren er acht projecten:
– Social Sofa bij Peuterspeelzaal Zaltbommel
– High Tea ondersteuning, Brabantzorg
– Beatymiddag, dagactiviteitencentrum de Parasol
– De Vergt opknappen en verfraaien
– Zwerfvuil opruimen
– De Fonkeltuin opknappen
– Hulp bieden bij verscheidene karweien door heel de stad

And last, but not least; helpen bij Kinderboerderij de Beestenboel.

Kinderboerderij de Beestenboel

Afgelopen zaterdag heb ik mijn steentje bijgedragen bij deze kinderboerderij. We moesten verschillende werken afmaken. Zoals het aanleggen van een pad naar het geitenhok, repareren van het konijnenhok, schoonmaken van de hokken en nog veel meer. Het was wel een intensief karweitje, maar samen met 19 andere vrijwilligers, van onder andere de Rabobank, was het in een paar uur gedaan.

Duurzaam ondernemen?

TTM Communicatie heeft duurzaam ondernemen hoog staan. Dat houdt in dat we balans zoeken tussen geld verdienen, mensen en het mileu, ook wel bekent als de 3P’s van profit, people en planet. Door je belengeloos in te zetten voor andere doe je iets terug voor de maatschappij.

Foto’s van NLdoet in Zaltbommel

Hieronder zijn enkele foto’s te vinden.