Icoontjes doen het goed op LinkedIn

LinkedIn groeit al jaren, en dit betekent natuurlijk ook dat het steeds moeilijker wordt om er nog goed op te vallen. Een goede manier om tóch op te vallen op het professionele netwerk is om gebruik te maken van icoontjes.

Icoontjes?

Ja, icoontjes. Het klinkt zo eenvoudig, en dat is het ook, maar toch maakt bijna niemand er gebruik van. Zonde, want het blijkt dat profielen waarop gebruik wordt gemaakt van icoontjes aanzienlijk beter opvallen. Recruiters kiezen bijvoorbeeld ook liever voor iemand die gebruik maakt van icoontjes dan voor iemand die zaken opsomt met bijvoorbeeld streepjes of plusjes.

Welke icoontjes vallen op?

Er worden al meerdere icoontjes gebruikt op LinkedIn die net even anders zijn dan de standaard opsommingstekens. Daarnaast vinden we op LinkedIn icoontjes om telefoonnummers aan te geven, of bijvoorbeeld URL’s. De volgende icoontjes zijn heel goed in te zetten in je LinkedIn profiel, en vallen ook zeker direct op:

☛ ☚ ☜ ☝ ☞ ☟ ⇨ ► ◄ ► »

✔ ✘ ☐ ☑ ☒

■ ♦ ◆ ●

★ ✪ ✯ ✰

✉ ✍ ✎ ✏ ✑ ⌨

✆ ☎ ☏

 

Interessant! Hoe doe ik dat?

Het is heel eenvoudig om deze, en andere, icoontjes in je LinkedIn profiel te plaatsen. Natuurlijk helpen wij je hier graag bij. Door het onderstaande korte stappenplan te volgen zet jij in een handomdraai de beste icoontjes op je LinkedIn page:

  1. Ga naar een website waarop je een assortiment icoontjes kan vinden. Je kan bijvoorbeeld deze website gebruiken.
  2. Zoek een icoontje dat je goed kan gebruiken uit de collectie.
  3. Kopieer dit icoontje met behulp van Ctrl+C.
  4. Knip het icoontje.
  5. Plak deze op de juiste plek op je LinkedIn page
  6. Klaar!

Als het nog niet helemaal duidelijk is, dan kan je ook deze video bekijken over het plaatsen van icoontjes op je LinkedIn profiel. De video is Engelstalig.

Meer LinkedIn Tips?

Wil jij alles weten over het verbeteren van je LinkedIn profiel, zodat jij goed gevonden wordt? Onze LinkedIn training brengt je weer helemaal op de hoogte!